Τρίτη, 07 Δεκεμβρίου 2021 09:21

Πάνω από 100 χιλιάδες Μεσσήνιοι εμβολιασμένοι (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Εχουν αυξηθεί οι εμβολιασμοί στη Μεσσηνία για τον κορονοϊό το τελευταίο διάστημα και σήμερα, μάλιστα, οι Μεσσήνιοι πολίτες που έχουν κάνει έστω και την πρώτη δόση του εμβολίου, αναμένεται να ξεπεράσουν τους 100.000.

Στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας καθημερινά κλείνονται και γίνονται 400 εμβόλια, ενώ τα ραντεβού είναι κλεισμένα και για τις επόμενες 10 ημέρες.

“Σήμερα το πρωί, από τα 180 πρώτα άτομα που εμβολιάστηκαν, τα περισσότερα ήταν τρίτη δόση, τα 4 - 5 άτομα 18 - 20 χρονών και οι άλλοι άνω των 50 - 55 χρονών”, μας είπε ο διευθυντής Παναγιώτης Κατσαφάδος και παρατήρησε πως “η μερίδα του λέοντος τις προηγούμενες ημέρες ήταν πρώτη δόση. Κάνουμε πολλές πρώτες δόσεις, ο κόσμος έχει αρχίσει να ενδιαφέρεται”. Ανέφερε ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για υπερήλικες από το περιβάλλον τους για να εμβολιαστούν. Εκανε λόγο για γέροντες 90 - 95 χρονών που είναι κατάκοιτοι και γίνονται κατ’ οίκον εμβολιασμοί. Εκτίμησε ότι αυτό οφείλεται κυρίως στον κίνδυνο για το πρόστιμο που θα τους επιβληθεί, ενώ μίλησε και για σημαντικό ρόλο από την αύξηση των θανάτων. “Δεν υπάρχει οικογένεια που να μην έχει άτομο, συγγενικό πρόσωπο, έναν γνωστό ή έναν φίλο ανεμβολίαστο που να μην έχει κινδυνεύσει σοβαρά”, είπε ο Π. Κατσαφάδος κι εξήγησε “γι’ αυτό υπάρχει έντονος προβληματισμός κι έχουν αναθεωρήσει”.

Για το εμβόλιο επεσήμανε ότι “είναι το όπλο που έχουμε”, αλλά επανέλαβε πως χρειάζεται και η τήρηση των μέτρων, αποστάσεις, μάσκες όπου υπάρχει συνωστισμός και πλύσιμο χεριών.

Ο διευθυντής ενημέρωσε ότι εμβόλια στο Κ.Υ. γίνονται και την Κυριακή μέχρι τις 10 το βράδυ, όπως και τις άλλες ημέρες, υπογραμμίζοντας το συγκεκριμένο γεγονός, καθώς προχθές Κυριακή 30 ραντεβού δεν προσήλθαν, θεωρώντας προφανώς ότι έχει γίνει λάθος κι έγινε αγώνας για να καλυφθούν οι συγκεκριμένες δόσεις.

Τέλος, ο Π. Κατσαφάδος ενημέρωσε ότι εμβόλια στο Κ.Υ. Καλαμάτας θα γίνουν και την παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Γ.Σ.