Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2021 08:11

Ξεκινούν το Σάββατο στην Καλαμάτα τα εμβόλια για παιδιά 5 έως 11 ετών

Ξεκινούν το Σάββατο στην Καλαμάτα τα εμβόλια για παιδιά 5 έως 11 ετών

 

Το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου το πρωί ξεκινούν στην Καλαμάτα τα εμβόλια για τα παιδιά 5 έως 11 ετών, στο Κέντρο Υγείας.

Η υπεύθυνη του εμβολιαστικού κέντρου του Κ.Υ. Γιώτα Θεοδωρακοπούλου μας ενημέρωσε ότι τα εμβόλια για τα παιδιά θα γίνονται κάθε Τετάρτη απόγευμα και Σάββατο πρωί, λόγω του σχολικού τους ωραρίου. Ανέφερε πως τα ραντεβού για τον εμβολιασμό κλείνονται στην πλατφόρμα, αλλά είπε ότι χθες το μεσημέρι δεν είχε εικόνα όσον αφορά τα ραντεβού στο Κ.Υ.

Μας πληροφόρησε ότι θα γίνεται συμπλήρωση ιατρικού ιστορικού, αλλά δεν είναι απαραίτητη η κλινική εξέταση – και πως στο ερωτηματολόγιο θα απαντούν οι γονείς. Πρόσθεσε ότι θα γίνεται θερμομέτρηση στο παιδί, θα εξετάζεται η εικόνα του και θα προχωρούν στον εμβολιασμό.

Η κ. Θεοδωρακοπούλου εξήγησε ότι δεν αποτελεί αντένδειξη αν το παιδί έχει έρθει σε επαφή με κρούσματα στο σχολείο ή στο οικογενειακό περιβάλλον ή πιθανά έχει ίωση, εφόσον δεν έχει πυρετό.

Μας ενημέρωσε ότι τα παιδιά κάνουν το Pfizer το παιδιατρικό, που διαφέρει ως προς τη σύσταση και ως προς τον τρόπο αραίωσης του εμβολίου. Ανέφερε πως ο χρόνος ανάμεσα στις δύο δόσεις που θα κάνουν τα παιδιά είναι 21 ημέρες.

Επίσης, μας πληροφόρησε ότι για την ώρα μόνο το Κ.Υ. Καλαμάτας έχει οριστεί ως εμβολιαστικό κέντρο για τα παιδιά, συμπληρώνοντας “πιθανά και το νοσοκομείο, αλλά δεν έχει μπει ακόμα στην κατάσταση”.

Τέλος, μας είπε ότι στον εμβολιασμό των παιδιών δεν είναι απαραίτητο να μετέχουν παιδίατροι, μπορούν και παθολόγοι και γενικοί γιατροί.

Γ.Σ.