Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2021 20:30

Διήμερο δράσεων στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας για τον καρκίνο του μαστού

Διήμερο δράσεων στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας για τον καρκίνο του μαστού

Διήμερο δράσεων για τον καρκίνο του μαστού διοργανώνονται στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας μεθαύριο Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου, από την Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας και το Δήμο Καλαμάτας, υπό την αιγίδα της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”.

Ειδικότερα, μεθαύριο Παρασκευή στις 6.30 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση με θέμα “Ενημέρωση, πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού. Πλεονεκτήματα”. Την εκδήλωση για το κοινό θα συντονίσει η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας, καθηγήτρια δρ. Λυδία Ιωαννίδου-Μουζάκα.

Ομιλητές θα είναι:

α) Η δρ. Λυδία Ιωαννίδου-Μουζάκα, καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, γυναικολόγος - χειρουργός - μαστολόγος, ογκολόγος, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας, με θέμα “Κλινική εξέταση, διαγνωστικές μέθοδοι διερεύνησης των παθήσεων του μαστού και χειρουργική αντιμετώπιση”.

β) Ο δρ. Γεώργιος Κόκκαλης, πλαστικός χειρουργός, τέως διευθυντής Πλαστικής Χειρουργικής Αντικαρκινικού Νοσοκομείου “Ο Αγιος Σάββας”, ταμίας της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας, με θέμα “Πλαστική αποκατάσταση του μαστού μετά από μαστεκτομή”.

γ) Η Εύα Ντελιδάκη, δημοσιογράφος υγείας - συγγραφέας, σύμβουλος ψυχικής υγείας, πιστοποιημένη εμψυχώτρια μέσω θεραπείας γέλιου, με θέμα “Οταν ο καρκίνος του μαστού είναι παρών, η εμψύχωση με τη γνώση θεραπεύουν”.

δ) Η Γεωργία Καπώλη, κλινική διαιτολόγος, διατροφολόγος Msc - επιστημονική ομάδα “Λόγω Διατροφής”, με θέμα “Διατροφή κατά του καρκίνου του μαστού”.

Θα προβληθούν διαφάνειες και θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας, τις ώρες 10:00-14:00 και 15:30-18:30 θα πραγματοποιηθεί δωρεάν εξέταση μαστού των γυναικών που το επιθυμούν. Η εξέταση περιλαμβάνει τη λήψη ιστορικού, τον προσδιορισμό κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου μαστού, την κλινική εξέταση μαστών, υπερηχογράφημα μαστών, παρακέντηση και λήψη εκκριμάτων με τις κυτταρολογικές τους εξετάσεις.

Ο Δήμος Καλαμάτας ενημερώνει ότι λόγω των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό η προσέλευση των γυναικών για εξέταση θα γίνει αποκλειστικά με ραντεβού στο τηλέφωνο 27210 87902 (ώρες 09:00-13:00 και 17:00-20:00, κ. Λυμπεροπούλου).