Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2022 08:10

Κέντρο Υγείας Καλαμάτας: Έχουν εμβολιαστεί πάνω από 400 παιδιά (βίντεο)

Κέντρο Υγείας Καλαμάτας: Έχουν εμβολιαστεί πάνω από 400 παιδιά (βίντεο)

Πάνω από 400 παιδιά, ηλικίας 5 έως 11 ετών, από όλη τη Μεσσηνία είχαν εμβολιαστεί για τον κορονοϊό μέχρι και χθες το πρωί στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας, το μοναδικό έως τώρα εμβολιαστικό κέντρο στο νομό.

Αντίθετα, στους εμβολιασμούς των μεγάλων καταγράφεται μείωση στους καθημερινούς αριθμούς των εμβολίων, ενώ έχουν περιοριστεί πάρα πολύ οι πρώτες και δεύτερες δόσεις. Τα στοιχεία αυτά σημείωσε χθες, σε ενημέρωση που του ζητήσαμε, ο διευθυντής του Κ.Υ. - γιατρός Παναγιώτης Κατσαφάδος.

“Συνεχίζονται πάρα πολύ καλά οι εμβολιασμοί για τα παιδιά, δεν υπάρχει κανένα κενό”, παρατήρησε ο Π. Κατσαφάδος. Ο ίδιος μας ενημέρωσε ότι εγκρίθηκε και θα λειτουργήσει σύντομα και δεύτερη εμβολιαστική γραμμή για τα παιδιά στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, αναφέροντας πως από τα περίπου 85 παιδιά που εμβολιάζονται την ημέρα, θα υπάρχει η δυνατότητα για εμβόλια σε περισσότερα παιδιά. “Οι μικροί μας φίλοι είναι πολύ ευδιάθετοι, πολύ ευχάριστοι, έρχονται με πολύ καλή διάθεση και φτιάχνουν και τη δική μας”, επεσήμανε ο διευθυντής.

Οσον αφορά τους μεγάλους ενημέρωσε ότι έχουν περιοριστεί πάρα πολύ οι πρώτες και δεύτερες δόσεις, ενώ η πλειονότητα, πάνω από 90%, είναι τρίτη δόση. “Υπάρχει μια κάμψη, παλιά ήταν το αδιαχώρητο στο Κέντρο Υγείας, τώρα είναι πιο χαλαρά”, ανέφερε ο κ. Κατσαφάδος και διευκρίνισε ότι “από τα 400 την ημέρα έχουμε πέσει στους κάτω από 300 και δείχνει πτωτική πορεία”.

Οι κατ’ οίκον εμβολιασμοί συνεχίζονται και χθες κλιμάκιο έκανε εμβόλια στο Ελαιοχώρι.

Ο διευθυντής πληροφόρησε ότι ο Δήμος Καλαμάτας και ο ΕΟΔΥ παρέχουν οχήματα και οδηγούς κι εκτίμησε πως μέχρι τις 18 του μήνα -όριο που έχει θέσει η 6η ΥΠΕ- θα έχουν εμβολιαστεί όλοι όσοι είχαν κάνει αιτήσεις.

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΦΑΒΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ

Το Κέντρο Υγείας επισκέφθηκε χθες ο νέος αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Γιώργος Φάβας και συναντήθηκε με τον διευθυντή Π. Κατσαφάδο.

Σε δήλωσή του ο κ. Φάβας αναφέρθηκε στην “υπεύθυνη στάση του δήμου από την πρώτη μέρα της πανδημίας με δράσεις που ενίσχυαν το έργο των γιατρών” και παρατήρησε ότι “ο δήμος συνεργάζεται με το Κ.Υ. Προσέφερε δωρεάν ράπιντ τεστ, μεταφέρει ιατρικό προσωπικό για κατ’ οίκον εμβολιασμούς και έχει διαθέσει το Μέγαρο Χορού και προσωπικό για τεστ και εμβολιασμούς. Είναι σημαντικό να συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια για να γίνουν περισσότεροι εμβολιασμοί και να επανέλθουμε στην κανονικότητα”.

Γ.Σ.