Τρίτη, 29 Μαρτίου 2022 21:42

Στήριξη του ΕΣΥ ζήτησε ξανά ο Νίκας

Στήριξη του ΕΣΥ ζήτησε ξανά ο Νίκας

Την υποστήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας από το κράτος και από κάθε φορέα εξουσίας ζήτησε σήμερα Τρίτη με δηλώσεις του, στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

“Τα νοσοκομεία μας χρειάζονται επειγόντως γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό και διοικητικό. Χρειαζόμαστε ένα ισχυρό, σύγχρονο, κρατικό σύστημα υγείας για να μπορεί να υποστηρίζει τον πληθυσμό, τον αδύνατο, τον φτωχό συμπολίτη μας” επεσήμανε ο κ. Νίκας. Και στο πρόσωπο του διευθυντή του Κ.Υ. Παναγιώτη Κατσαφάδου ευχαρίστησε όλους τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό για τον αγώνα τους κατά του κορονοϊού. Του προσέφερε δε τιμητική πλακέτα, “για τον γιατρό της Καλαμάτας”.
Η επίσκεψη του κ. Νίκα στο Κ.Υ. Καλαμάτας έγινε με αφορμή την παραχώρηση από την Περιφέρεια ενός Isobox, του δεύτερου για τη διενέργεια τεστ για τον κορονοϊό (και τα δύο τοποθετήθηκαν στην πίσω πλευρά, με είσοδο από την οδό Κοραή). Στην επίσκεψη του περιφερειάρχη παρέστησαν ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Βασίλης Καπέλιος και ο γενικός διευθυντής Υγείας της Περιφέρειας Βασίλης Διαμαντόπουλος.
Χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης Π. Νίκας σημείωσε:
“Πρέπει να υποστηριχθεί από το κράτος και από όλους εμάς και με όλες μας τις δυνάμεις το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Να μην θεωρούμε ούτε ακραίες ούτε υπονομευτικές τις φωνές που ακούγονται από διάφορες πλευρές. Τα νοσοκομεία μας χρειάζονται επειγόντως γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό και διοικητικό, και να παραμείνει το προσωπικό που εργάζεται εκεί.
Και η πανδημία όσον αφορά το σύστημα της υγείας πρέπει να είναι για όλους μας ένα μάθημα. Χρειαζόμαστε ένα ισχυρό, σύγχρονο, κρατικό σύστημα υγείας για να μπορεί να υποστηρίζει τον πληθυσμό. Το κρατικό σύστημα υγείας στηρίζει περισσότερο τον αδύνατο, τον φτωχό συμπολίτη μας, προς τον οποίο πρέπει πάντοτε να στρέφουμε το βλέμμα μας και να είναι η υποστήριξή μας στον υψηλότερο δυνατό βαθμό.
Και στο πρόσωπο του διευθυντή, του κ. Κατσαφάδου, τιμούμε όλους τους γιατρούς και όλο το νοσηλευτικό προσωπικό που αγωνίστηκε στα χρόνια της πανδημίας σε πολύ δύσκολες συνθήκες και τα έβγαλε πέρα. Τον ευχαριστούμε θερμά αυτόν και όλους τους συναδέλφους του. Και ιδιαίτερα για το Κέντρο Υγείας Καλαμάτας έχω να πω τα καλύτερα λόγια, για την προσφορά του σε ένα πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Οποιος και αν ήρθε εδώ, υποστηρίχθηκε και βοηθήθηκε. Και να ευχαριστήσω τον γενικό διευθυντή Υγείας της Περιφέρειας, τον κ. Διαμαντόπουλο, ο οποίος τρέχει από τη μία άκρη της Περιφέρειας μέχρι την άλλη. Είναι ο εισηγητής θεμάτων που απαιτούνται για την υποστήριξη νοσοκομείων και κέντρων υγείας”.

“ΜΕΓΑΛΗ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ”
Ο κ. Νίκας συνέχισε λέγοντας: “Εμείς κάνουμε το καθήκον μας σε οτιδήποτε μας ζητηθεί. Δεν ήρθα να μιλήσω για ένα Isobox. Εχουμε πάρει δεκάδες και έχουμε υποστηρίξει τα Κ.Υ. και τα νοσοκομεία με μηχανολογικό εξοπλισμό. Ιδιαίτερα το Νοσοκομείο Καλαμάτας για τη μεγάλη προσφορά του στην αντιμετώπιση του Covid -στην αρχή υποστήριξε ολόκληρη την Πελοοπόννησο- κι επειδή το έχει ανάγκη, διατέθηκε και το ποσό των 4 εκ. ευρώ για τον πλήρη εκσυγχρονισμό του. Υποστηρίζουμε τα αιτήματα που κατατίθενται από όλους, γιατρούς, νοσηλευτές, για την αναβάθμιση του ΕΣΥ. Θερμές ευχαριστίες από μας και από όλο τον λαό”.

Ο διευθυντής του Κ.Υ. Παν. Κατσαφάδος δεν έκρυψε τη συγκίνησή του και ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη επισημαίνοντας: “Με συγκινείτε, κ. Νίκα, οι ευχαριστίες είναι και δικές μας, γιατί από την πρώτη στιγμή είσαστε δίπλα μας. Οχι μόνο ηθικά να μας συμπαρασταθείτε, αλλά και υλικά. Μας προσφέρατε τα πάντα, ανοιχτόχερα και σε κάθε αίτησή μας είσαστε παρών. Το λιγότερο είναι ένα ευχαριστώ για σας”.
Γ.Σ.