Παρασκευή, 15 Απριλίου 2022 21:11

Νοσοκομείο Καλαμάτας: "Πτέρυγα Γραμματικόπουλου" από σήμερα η κλινική Covid-19

Νοσοκομείο Καλαμάτας: "Πτέρυγα Γραμματικόπουλου" από σήμερα η κλινική Covid-19

“Πτέρυγα Νικολάου Γραμματικόπουλου” ονομάζεται από σήμερα, η κλινική Covid του Νοσοκομείου Καλαμάτας.

ε συναισθηματικά φορτισμένο κλίμα πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι, η τελετή ονοματοδοσίας της κλινικής, στη μνήμη του γιατρού πνευμονολόγου - διευθυντή της Νίκου Γραμματικόπουλου, με αφορμή τη συμπλήρωση 6 μηνών από τον θάνατό του. Στο κατάμεστο χώρο στην είσοδο της κλινικής Covid στον 2ο όροφο, παρουσία της οικογένειας του εκλιπόντος, του προσωπικού του νοσοκομείου και των εκπροσώπων των τοπικών φορέων, τελέστηκε τρισάγιο στην μνήμη του εκλιπόντος γιατρού Ν. Γραμματικόπουλου από τον εφημέριο του ναού της Αγίας Τριάδας πατέρα Κωνσταντίνο Ιωαννίδη.

Η διοικήτρια του νοσοκομείου Ελένη Αλειφέρη, ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος και η δήμαρχος Οιχαλίας Παναγιώτα Γεωργακοπούλου τόνισαν τη μεγάλη προσφορά και το έργο του Ν. Γραμματικόπουλου. Εκ μέρους του προσωπικού του νοσοκομείου μίλησαν ο διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας Γιάννης Αδαμόπουλος, η πρόεδρος του Σωματείου Ειδικευμένων Ιατρών νομού Μεσσηνίας Χρύσα Μάλλιου και ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Δημήτρης Τσιλίκας, οι οποίοι σημείωσαν το ήθος και την προσφορά του Ν. Γραμματικόπουλου όλα αυτά τα χρόνια.

Ο Γ. Αδαμόπουλος παρέδωσε στον γιο του αείμνηστου γιατρού Ν. Γραμματικόπουλου Δημήτρη, την πλακέτα με την απόφαση της διοίκησης του νοσοκομείου, τον Ιούλιο του 2021, για την απονομή εύφημης μνείας στον Ν. Γραμματικόπουλο, για την πολυσήμαντη προσφορά του στην κρίση της πανδημίας.

Η εκδήλωση έκλεισε με τα αποκαλυπτήρια της επιγραφής που φέρει το όνομα του τιμηθέντος γιατρού στην είσοδο της κλινικής Covid, από την κ. Αλειφέρη και τη σύζυγό του Τατιάνα. Στην τελετή παραβρέθηκαν τα μέλη του Δ.Σ. του Νοσοκομείου Μεσσηνίας, ο αντιπεριφερειάρχης πρωτογενούς παραγωγής Πελοποννήσου Στάθης Αναστασόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Βασίλης Καπέλιος, ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας Σαράντος Μαρινάκης, διευθυντές ιατρικών τμημάτων και λοιπό προσωπικό του Νοσοκομείου Καλαμάτας.