Τετάρτη, 25 Μαϊος 2022 09:05

Μέτρηση αρτηριακής πίεσης στην πλατεία της Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Μέτρηση αρτηριακής πίεσης στην πλατεία της Καλαμάτας

 

Πολίτες μπορούν να μετρήσουν σήμερα από τις 7 έως τις 9 μ.μ. την αρτηριακή τους πίεση στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, σε εκδήλωση υπό την αιγίδα του Νοσοκομείου Μεσσηνίας και της Ελληνικής Εταιρείας Υπέρτασης.

Πρόκειται για μια δράση στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Προγράμματος ΜΜΜ (Μάιος Μήνας Μέτρησης της Πίεσης) της Διεθνούς Εταιρείας Υπέρτασης. Αξίζει να σημειωθεί πως το 2017 η Διεθνής Εταιρεία Υπέρτασης ξεκίνησε το Παγκόσμιο Πρόγραμμα ΜΜΜ (May Measurement Month) με μετρήσεις της αρτηριακής πίεσης στον γενικό πληθυσμό το μήνα Μάιο σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο. Το πρόγραμμα ΜΜΜ 2022 διεξάγεται στην Ελλάδα στο διάστημα 16 έως 31 Μαΐου στοχεύοντας στη μέτρηση της αρτηριακής πίεσης σε πάνω από 10.000 άτομα σε 11 πόλεις, μεταξύ αυτών και η Καλαμάτα.

Υπεύθυνος διεξαγωγής του προγράμματος ΜΜΜ για τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα είναι ο διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας Μανώλης Μάκαρης.

Σκοπός του ΜΜΜ είναι η ευαισθητοποίηση του γενικού πληθυσμού στη σημασία της υπέρτασης ως κύριου τροποποιήσιμου παράγοντα κινδύνου για καρδιαγγειακά επεισόδια και της έγκαιρης διάγνωσης και αντιμετώπισης, καθώς και η ανακάλυψη πολλών αδιάγνωστων και αρρύθμιστων περιπτώσεων.


NEWSLETTER