Πέμπτη, 26 Μαϊος 2022 08:09

Κλειστά από σήμερα τα διαγνωστικά εργαστήρια

Γράφτηκε από την
Κλειστά από σήμερα τα διαγνωστικά εργαστήρια

Κλειστά θα παραμείνουν από σήμερα Πέμπτη έως και την προσεχή Δευτέρα τα διαγνωστικά εργαστήρια, τα πολυϊατρεία, αλλά και τα κλινικοεργαστηριακά ιατρεία ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την οικονομική μεταχείριση του ΕΟΠΥΥ απέναντί τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση με τα αιτήματα:

“Τα διαγνωστικά εργαστήρια, τα πολυϊατρεία και οι κλινικοεργαστηριακοί ιατροί κινδυνεύομε με λουκέτο από τον ΕΟΠΥΥ.

Οι αναγραφόμενες αμοιβές στα παραπεμπτικά του ΕΟΠΥΥ είναι εικονικές και δεν καταβάλλονται στο σύνολό του!

Ο ΕΟΠΥΥ δημεύει άδικα και αυταρχικά το 70% των εσόδων μας, τινάζει στον αέρα την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και οδηγεί τους Έλληνες επιστήμονες είτε στην οικονομική εξαθλίωση, είτε στις αγορές του εξωτερικού.

Επί της ουσίας, τα διαγνωστικά εργαστήρια, τα πολυϊατρεία και οι κλινικοεργαστηριακοί ιατροί πληρώνουμε τις εξετάσεις που διενεργούν οι ασφαλισμένοι και φορτωνόμαστε διαρκώς με χρέη από τον ΕΟΠΥΥ.

Ως πρώτη ένδειξη διαμαρτυρίας προς την οικονομική αφαίμαξη που ο ΕΟΠΥΥ μας υποβάλλει τα τελευταία 10 χρόνια, κλείνουμε 3 μέρες τα διαγνωστικά εργαστήρια, τα πολυϊατρεία και τα κλινικοεργαστηριακά μας ιατρεία!

Δεν ζητάμε να πληρώνουν οι ασθενείς τις εξετάσεις τους!

Ζητάμε να τις πληρώνει ο ΕΟΠΥΥ ως οφείλει και όχι εμείς!

Ζητάμε την επαρκή χρηματοδότηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Δεν μπορούμε να επιστρέψουμε τον αφανισμό μας!

Υγεία χωρίς γιατρούς δεν γίνεται!”.

ΣΤΗΡΙΖΕΙ Ο ΙΑΤΡΙΚΣΟ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Τη στήριξή του στα “δίκαια αιτήματα” και τις δράσεις των εργαστηριακών και κλινικοεργαστηριακών γιατρών οι οποίοι ξεκινούν σήμερα τριήμερες κινητοποιήσεις για την κατάργηση του clawback, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας. Πρόκειται για απόφαση όλων των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων της Χώρας, σύμφωνα και με τις πάγιες θέσεις και τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) στις 16 του περασμένου Απριλίου.

Οι εργαστηριακοί και κλινικοεργαστηριακοί γιατροί αγωνίζονται για την κατάργηση του clawback, την ελάφρυνση των συσσωρευμένων αναγκαστικών υποχρεώσεων και την καθιέρωση αξιοπρεπών αμοιβών και αποζημιώσεων. Παράλληλα ο ΠΙΣ και οι Ιατρικοί Σύλλογοι της Ελλάδας, ζητούν αύξηση του προϋπολογισμού για τις διαγνωστικές εξετάσεις, ώστε να αποπληρώνονται όλες οι υπηρεσίες που παρέχονται από τους ιατρούς.

 

 

 


NEWSLETTER