Παρασκευή, 27 Μαϊος 2022 08:30

Ξεκινά το 12ο Συνέδριο Υγείας Μεσσηνίας (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Ξεκινά το 12ο Συνέδριο Υγείας Μεσσηνίας (βίντεο)

 

Με μεγάλη συμμετοχή γιατρών και με τρέχοντα θέματα υγείας και πρόληψης, ενδιαφέροντα για όλους τους γιατρούς και τους επαγγελματίες υγείας, πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το 12ο Συνέδριο Υγείας Μεσσηνίας.

Χθες σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρείας Μεσσηνίας - γιατρός ουρολόγος Κώστας Σκρεπέτης κάλεσε τους συναδέλφους του γιατρούς και τους υπόλοιπους επαγγελματίες υγείας να συμμετάσχουν στο συνέδριο (γίνεται μετά τα 2 πρώτα χρόνια της πανδημίας), για να μοιραστούν σύγχρονους προβληματισμούς και πρόσφατες εξελίξεις της ιατρικής επιστήμης.

Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου - γιατρός χειρουργός Παναγιώτης Γιαννόπουλος μίλησε για πρόγραμμα αντάξιο των προσδοκιών όλων των συναδέλφων της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου και παρατήρησε πως θα συμμετάσχουν καθηγητές της πρώτης βαθμίδας, αναγνωρισμένοι και πολύ δυνατοί στα αντικείμενά τους.

Πέρα από τη διά ζώσης έχει προγραμματιστεί και διαδικτυακή παρακολούθηση. Εχουν γίνει πολλές εγγραφές και για διά ζώσης συμμετοχή και θα έρθει κόσμος στην πόλη, ενώ διαδικτυακά έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον ειδικευόμενοι φοιτητές από Ιταλία, Ρουμανία κ.α.

Το link για τη διαδικτυακή συμμετοχή είναι:

www.facebook.com/events/426008889357950/?active_tab=discussion.

Οι εργασίες του συνεδρίου ξεκινούν σήμερα στις 11 το πρωί με θέματα για το νοσηλευτικό τραπέζι Covid-19 και περιποίηση τραύματος, στομίων, καθετήρων. Το απόγευμα θα έχει ελεύθερες ανακοινώσεις, στις 8 την έναρξη και μισή ώρα αργότερα την κεντρική ομιλία με θέμα “Περιβάλλον και υγεία: Προκλήσεις και ευκαιρίες για ένα καλύτερο αύριο” από την Πολυξένη Νικολοπούλου.

Αύριο από τις 9.30 το πρωί, με θέματα για το τραπέζι των ειδικευόμενων, τον γηριατρικό ασθενή, τη Χειρουργική Ογκολογία και το απόγευμα το τραπέζι των στοχευμένων θεραπειών.


NEWSLETTER