Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2022 21:44

Προβληματισμός για την υποστελέχωση Κέντρου Υγείας Μάνης

 

Με 5 γιατρούς και μονές εφημερίες λειτουργεί το Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου Μάνης, μια από τις τουριστικότερες περιοχές του νομού.

Παράλληλα, σύμφωνα με καταγγελίες του δημοτικού συμβούλου Δυτικής Μάνης Αλέξη Ρουτζούνη, πρόβλημα υπάρχει και με το ασθενοφόρο το οποίο δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε όλα τα περιστατικά. Την υποστελέχωση του κέντρου υγείας αναδεικνύει η δημοτική παράταξη «Συνεργασία για τη Δυτική Μάνη» του προαναφερόμενου συμβούλου, ο οποίος ζητεί τη σύγκλιση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου. Όπως καταγγέλει ο δημοτικός σύμβουλος “άλλοι 2 γιατροί πήραν μετάθεση για το Νοσοκομείο Καλαμάτας από το Κέντρο Υγείας Αγ. Νικολάου με αποτέλεσμα την περαιτέρω υποστελέχωση του Κέντρου. Τις ανάγκες καλύπτουν πλέον μόνο 5 γιατροί, έχουμε μονές εφημερίες με ό,τι συνεπάγεται αυτό, το ασθενοφόρο δεν μπορεί να ανταποκριθεί και όλα αυτά σε μία περιοχή με τεράστια κίνηση κυρίως αυτή την περίοδο”. Για τους λόγους αυτούς λοιπόν η παράταξή του ζήτησε την περασμένη Δευτέρα από τον πρόεδρο του Σώματος, με την στήριξη και άλλων συμβούλων, να γίνει μια συνεδρίαση “ώστε να συζητηθούν μέτρα που προτείνονται από ειδικούς (έχουμε καλέσει στη συνεδρίαση και τον διευθυντή του Κ.Υ.  Γκιούλο Νικόλαο) και να παρθούν οι αναγκαίες  αποφάσεις”.

Κριτική ασκεί ο Αλέξης Ρουτζούνης και στη δημοτική αρχή και την καταγγέλει ότι “παρακολουθεί  την επικίνδυνη αυτή εξέλιξη δηλώνοντας αναρμόδια σε δικές μας κατά καιρούς ερωτήσεις. Θεωρούμε πως δεν υπάρχει άλλος χρόνος  και πως πρέπει άμεσα να γίνουν ενέργειες από όλους ώστε να αρθεί τώρα η υγειονομική ανασφάλεια των πολιτών και γρήγορα να αλλάξει η εικόνα πριν είναι αργά”, καταλήγει ο δημοτικός σύμβουλος στο κάλεσμά του για έκτακτη συνεδρίαση του ανώτατου συλλογικού οργάνου του δήμου.