Δευτέρα, 08 Αυγούστου 2022 09:04

Μεσσηνία: Ελλειψη ασθενοφόρων εν μέσω καλοκαιριού - Περιστατικό στο κέντρο της Καλαμάτας ανέδειξε το πρόβλημα

Γράφτηκε από τον

 

Το ΕΚΑΒ στη Μεσσηνία, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού του, δεν προλαβαίνει να παρέχει τις υπηρεσίες που πρέπει, λόγω της αύξησης των έκτακτων περιστατικών από τη μεγάλη αύξηση του πληθυσμού που προκαλεί η τουριστική κίνηση.

Αυτό αποδείχθηκε για μια ακόμα φορά το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, όταν δεν υπήρχε διαθέσιμο ασθενοφόρο για έκτακτο περιστατικό στο κέντρο της Καλαμάτας. Ηταν γύρω στις 10 το βράδυ, Αριστοδήμου και Πολυχάρους, 100 μέτρα από την κεντρική πλατεία πατέρας ζήτησε βοήθεια γιατί ο γιος του, ηλικίας Δημοτικού, αισθάνθηκε αδιαθεσία, ζαλιζόταν και τον είχε στην αγκαλιά του. Στο σημείο υπήρχαν 50 και πλέον άτομα, λόγω καταστήματος που έδειχνε τους ευρωπαϊκούς αγώνες του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού.

Κλήθηκε το 166, αλλά από το ΕΚΑΒ της Καλαμάτας απάντησαν ότι δύο ασθενοφόρα είναι στην κίνηση, σε άλλα περιστατικά και το πιο σύντομο θα ερχόταν το λιγότερο σε 10 λεπτά. Το ευτύχημα ήταν ότι βρέθηκε περαστικός γιατρός που προσέφερε τις πρώτες βοήθειες στο παιδί και πως είχαν σπεύσει 2 μηχανές της ΔΙΑΣ που προηγήθηκαν και άνοιξαν το δρόμο στο ΙΧ αυτοκίνητο, που μετέφερε το παιδί στο νοσοκομείο.

Αναζητήσαμε επίσημη και υπεύθυνη ενημέρωση για τη λειτουργία του ΕΚΑΒ στη Μεσσηνία, για τη διαθέσιμη δύναμη, ασθενοφόρα και προσωπικό, ιδιαίτερα την περίοδο του καλοκαιριού που ο πληθυσμός του νομού πολλαπλασιάζεται από τους επισκέπτες, Ελληνες και ξένους. Από την υπηρεσία της Καλαμάτας και της Τρίπολης μας απάντησαν ότι για να ενημερώσουν υπεύθυνα πρέπει να πάρουν άδεια από τη διοίκηση του ΕΚΑΒ. Λόγω του Σαββατοκύριακου δεν μπορούσαμε να κινήσουμε τις σχετικές διαδικασίες. Από σήμερα το πρωί θα τις κινήσουμε, για να ενημερώσουμε έγκυρα κι ελπίζω και χωρίς καθυστέρηση, με στόχο να αναδείξουμε την πραγματική κατάσταση, τα προβλήματα και τις ελλείψεις και να μην ξαναζήσουμε περιστατικό σαν της περασμένης Πέμπτης, τουλάχιστον στο κέντρο της Καλαμάτας.

Γ.Σ.