Τρίτη, 09 Αυγούστου 2022 17:20

Τεράστια πίεση στην κλινική Covid του Νοσοκομείου Καλαμάτας (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Τεράστια πίεση στην κλινική Covid του Νοσοκομείου Καλαμάτας (βίντεο)

Τεράστια πίεση δέχεται αυτές τις μέρες η κλινική Covid του Νοσοκομείου Καλαμάτας από την αύξηση των εισαγωγών και των νοσηλειών μεγάλης ηλικίας ανθρώπων με σοβαρά άλλα προβλήματα υγείας. Πίεση που μεταδίδεται και στην ευρύτερη λειτουργία του νοσοκομείου.

Αυτό τόνισε χθες σε δηλώσεις της η διοικήτρια Ελένη Αλειφέρη, απευθύνοντας και πάλι έκκληση στους νεότερους και σε αυτούς που έρχονται με επαφή με ηλικιωμένους που έχουν και άλλα νοσήματα, “να τους προστατεύουν, να φορούν μάσκα”.
Παρατήρησε ότι είναι ασθενείς με άνοια και κατάκοιτοι που νοσηλεύονται σε πολύ δύσκολες συνθήκες” και πρόσθεσε πως “επιβαρύνουν το προσωπικό και καταλαμβάνουν για πολλές μέρες κλίνες στην κλινική Covid. Η επέκταση αυτής της κλινικής δεν είναι χωρίς συνέπειες για το νοσοκομείο και τους υπόλοιπους ασθενείς. Το να αφαιρέσουμε κλίνες από τις παθολογικές που έχουν μεγάλο φορτίο, είναι πρόβλημα”.

Για την απαγόρευση επισκεπτηρίου και τον περιορισμό συνοδών σε ασθενείς, η κ. Αλειφέρη εξήγησε ότι “αποφασίστηκε για να σταματήσουν τα φαινόμενα μετάδοσης του κορονοϊού σε ασθενείς από επισκέπτες και συνοδούς. Το νοσοκομείο δεν μπορεί να λειτουργήσει με ενδονοσοκομειακή διασπορά”.

Για την προκήρυξη 6 θέσεων γιατρών σε πολύ κρίσιμες ειδικότητες, αφού εξέφρασε την ικανοποίησή της, ευχαρίστησε όλους τους βουλευτές του νομού και ιδιαίτερα τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για “τη συμβολή του στην προκήρυξη δεύτερου ογκολόγου στο νοσοκομείο”.

Τέλος, για τη μετακίνηση 4 επικουρικών χειρουργών από το νοσοκομείο στο Νοσοκομείο Σπάρτης για εφημερίες, ανέφερε ότι δεν δημιουργεί πρόβλημα στα χειρουργεία και τη λειτουργία της Χειρουργικής κλινικής. Κι έκανε λόγο για υποχρέωση “να βοηθήσουμε το Νοσοκομείο Σπάρτης, όπως έκανε αυτό με αναισθησιολόγους προς το δικό μας νοσοκομείο, καθώς και την κοινωνία της Λακωνίας”.


NEWSLETTER