Τρίτη, 06 Σεπτεμβρίου 2022 18:37

Mini face lift: Εντυπωσιακά αποτελέσματα χωρίς επέμβαση

Mini face lift: Εντυπωσιακά αποτελέσματα χωρίς επέμβαση

 

Οι ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές αναζωογόνησης του προσώπου είναι εξαιρετικά δημοφιλείς τα τελευταία χρόνια σε όλον τον κόσμο, καθώς προσφέρουν σύντομη αποθεραπεία, ταχύτερη επιστροφή στην καθημερινή δραστηριότητα και χαμηλότερο κόστος.

Όλοι γνωρίζουμε το κλασικό face Lift, τη γνωστή επεμβατική τεχνική που σκοπό έχει να ξαναχαρίσει στο πρόσωπο μια νεανική έκφραση και να το απαλλάξει από τα σημάδια που, αναπόφευκτα, δημιουργεί το πέρασμα του χρόνου. Ανάμεσα σε όσους σκέφτονται να καταφύγουν σε μια τέτοια επέμβαση, έχει διαπιστωθεί πως το mini face lift κερδίζει συνεχώς έδαφος. Το mini face lift είναι μια ελάχιστα επεμβατική τεχνική ανόρθωσης και σύσφιξης του προσώπου, μικρότερης έκτασης σε σχέση με την κλασική επέμβαση, που μπορεί να χαρίσει ένα φυσικό αποτέλεσμα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Υπ’ όψιν ότι και εδώ επεμβαίνουμε σε εσωτερικές δομές (SMAS) και στο χαλαρό δέρμα.

Το mini face lift είναι κατάλληλο για όλους;

Ένα mini face lift απευθύνεται σε γυναίκες και άνδρες που έχουν αρχίσει να παρουσιάζουν μια ήπια χαλάρωση του μέσου και κατώτερου τριτημορίου του προσώπου καθώς και του άνω τμήματος του λαιμού, και όχι σε περιπτώσεις ασθενών με ενδείξεις προχωρημένης γήρανσης και χαλάρωσης στο δέρμα.

Η επέμβαση μπορεί να πραγματοποιηθεί σε λίγες μόνο ώρες και αποτελεί την ιδανική λύση για όσους δεν επιθυμούν να υποβληθούν σε μια μεγαλύτερη και, σαφώς , πιο απαιτητική χειρουργική επέμβαση.

Γιατί να επιλέξει κάποιος το mini face lift;

Τοπική και όχι γενική αναισθησία

Ο πλαστικός χειρουργός μπορεί να πραγματοποιήσει τη διαδικασία με τοπική αναισθησία και μέθη και όχι με γενική νάρκωση, μια παράμετρος που βελτιώνει τον χρόνο αποθεραπείας και αποτελεί σημαντικό κίνητρο για όσους δεν επιθυμούν να υποβληθούν σε ολική νάρκωση, για διάφορους λόγους.

Λιγότερες ουλές σε σχέση με το κλασικό face lift

Οι μικρές χειρουργικές τομές μειώνουν την πιθανότητα δημιουργίας ουλών. Οι τομές γίνονται συνήθως γύρω από τα αυτιά και μόλις ολοκληρωθεί η επούλωση, οποιαδήποτε ουλή είναι ελάχιστη.

Μικρότερος πόνος και λιγότερες ενοχλήσεις

Δεδομένου ότι τα μίνι λίφτινγκ προσώπου είναι λιγότερο επεμβατικά, ο πόνος ή η ενόχληση μετά τη διαδικασία είναι ελάχιστα και απόλυτα ανεκτά για τους περισσότερους ασθενείς. Κάποιοι ελαφροί μώλωπες ή ένα μικρό οίδημα είναι συνηθισμένα αλλά υποχωρούν εύκολα.

Χαμηλότερο κόστος σε σχέση με το face lift

Καθώς η διαδικασία δεν είναι ιδιαίτερα επεμβατική και δεν περιλαμβάνει ολική αναισθησία, το κόστος μειώνεται και γίνεται προσιτό σε πολλούς ενδιαφερόμενους.

Ταχύτερη ανάρρωση

Λόγω της φύσης του, το mini face lift προκαλεί λιγότερο πόνο και οι ασθενείς βιώνουν ταχύτερο χρόνο αποθεραπείας, σε σχέση με το πλήρες face lift. Εάν αναζητάτε μια γρήγορη διαδικασία με ελάχιστο χρόνο διακοπής των δραστηριοτήτων σας, το mini face lift αποτελεί την ιδανική επιλογή.

Το mini face lift μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες επεμβάσεις στην περιοχή του προσώπου, όπως π.χ η βλεφαροπλαστική ή η πωγωνοπλαστική, με σκοπό να προκύψει ένα αρμονικό αποτέλεσμα, με έμφαση στη λεπτομέρεια.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το mini face lift επικοινωνήστε με τον Πλαστικό Χειρουργό Θάνο Κοντογιάννη. Ο γιατρός διατηρεί ιατρείο στην Καλαμάτα  ( Χρ. Παγώνη 10, τηλ. επικοινωνίας 27210 94825) και στην Αθήνα (Βεντήρη 1,τηλ. επικοινωνίας  210 72 26 711). Εναλλακτικά επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://www.kontogiannis.gr/