Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2022 08:00

Εκπαίδευση πρώτων βοηθειών στην Κυπαρισσία

Γράφτηκε από τον
Εκπαίδευση πρώτων βοηθειών στην Κυπαρισσία

 

Ενημέρωση και εκπαίδευση στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, στα πλαίσια της εβδομάδας επανεκκίνησης της καρδιάς, πραγματοποίησε το Σάββατο το πρωί το ΕΚΑΒ Φιλιατρών με την βοήθεια του Δήμου Τριφυλίας στην πλατεία Κυπαρισσίας.

Η εκπαιδευτική ομάδα του ΕΚΑΒ Φιλιατρών ενημέρωσε και εκπαίδευσε το κοινό σε μια γενικότερη προσπάθεια που γίνεται ώστε μια κρίσιμη ομάδα πληθυσμού να μπορεί να παρέχει τις πρώτες βοήθειες αλλά και να κάνει χρήση αυτόματων απινιδωτών.  Με απώτερο σκοπό την  δημιουργία και ανάπτυξη ενός δικτύου απινιδωτών στην περιοχή του Δήμου οι οποίοι μπορούν να σώσουν ζωές, χωρίς το κόστος απόκτησης τους να είναι μεγάλο.

Οι εκπαιδευτές Γιώργος Ηλιόπουλος, Δημήτρης Λαμπρόπουλος και Αφροδίτη Στρατουρά, ενημέρωσαν το κοινό, ενώ απάντησαν και σε ερωτήματα και απορίες , τονίστηκε δε πόσο κρίσιμο είναι την στιγμή που θα πάθει κάποιος ανακοπή τα πρώτα λεπτά να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Να σημειώσουμε ότι την ενημέρωση παρακολούθησε  και ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς ο οποίος έδειξε ενδιαφέρον για την ανάπτυξη ενός τέτοιου δικτύου απινιδωτών. Όπως και η αντιδήμαρχος Τριφυλίας Μαρία Παναγοπούλου.

Κ.Μπ.


NEWSLETTER