Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2023 12:33

Μεσσηνία: Κινητή Ιατρική Μονάδα για δωρεάν εξετάσεις στον Αριστομένη

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: Κινητή Ιατρική Μονάδα για δωρεάν εξετάσεις στον Αριστομένη

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στον χώρο του Δημοτικού Σχολείου Αριστομένους, μετά την αποδοχή του Δήμου Μεσσήνης, θα παράσχει Κινητή Ιατρική Μονάδα από τις 3 έως τις 5 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο της υλοποίησης του Εθνικού Προγράμματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της δημοτικής αρχής Μεσσήνης, το πρόγραμμα των Κινητών Ιατρικών Μονάδων υλοποιείται από την ΑΜΚΕ Αναγέννηση και Πρόοδος, σε συνεργασία με την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ Α.Ε.), υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α΄ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής ΕΚΠΑ, με πρωτοβουλία και αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η δράση στοχεύει στην πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία. Ο δήμος συνεργάζεται για την ενημέρωση των δημοτών και το έγκαιρο κλείσιμο ραντεβού.

Η καταχώρηση των ραντεβού γίνεται μόνο ηλεκτρονικά. Η διαδικασία που χρειάζεται να ακολουθήσει ο κάθε εξεταζόμενος είναι είτε μέσω:

  • Της ιστοσελίδας https://mykim.gr
  • Tης εφαρμογής MyKIM διαθέσιμη σε Playstore & Appstore

Τα απαιτούμενα στοιχεία είναι: ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, ΑΜΚΑ, κινητό τηλέφωνο και τις ιατρικές ειδικότητες.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Μεσσήνης για τη διευκόλυνση των δημοτών, θα παρέχει σχετικές πληροφορίες και θα προβαίνει στο κλείσιμο ραντεβού. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τηλεφωνούν στον πενταψήφιο αριθμό 15115 και στο τηλέφωνο 27223 60150 (υπεύθυνες Αστρινιά Αδαμοπούλου και Ανθή Γιαννοπούλου), ώστε να ενημερώνονται για τις ιατρικές ειδικότητες που τους αφορούν και να κλείνουν τα ραντεβού τους.

Οι ιατρικές ειδικότητες που συμμετέχουν στο Εθνικό Πρόγραμμα Πρωτοβάθμιας Υγείας είναι: καρδιολόγος, ορθοπαιδικός, οφθαλμίατρος, παθολόγος-διαβητολόγος, ΩΡΛ, οδοντίατρος, γυναικολόγος, γενικός χειρουργός, πνευμονολόγος, διαιτολόγος, νευρολόγος, ψυχολόγος, παιδοψυχολόγος, λογοθεραπευτής. Μεταξύ των εξεταστών ιατρών που συμμετέχουν είναι και ο Μεσσήνιος αναπληρωτής καθηγητής Παθολογίας Διαβήτη, Παναγιώτης Χαλβατσιώτης.

Οι υπηρεσίες υγείας που θα παρέχονται είναι: ψηφιακή τρισδιάστατη μαστογραφία, ψηφιακός ακτινολογικός έλεγχος, μέτρηση οστικής πυκνότητας, ηλεκτροκαρδιογράφημα, triplex καρδιάς, χειρουργική εκτίμηση θυρεοειδούς και μαστού, έλεγχος κιρσών, έλεγχος προστάτη, αφαίρεση σμηγματογόνων κύστεων, λιπωμάτων, σπίλων, τεστ ανίχνευσης αιμορραγίας εντέρου, τεστ Pap-κολπικός υπέρηχος, έλεγχος οπτικής οξύτητας-μέτρηση ενδοφθάλμιας πίεσης, βυθοσκόπηση, ακοόγραμμα-τυμπανόγραμμα-ενδοσκόπηση, έλεγχος σκελετικών ανωμαλιών σε παιδιά (σκολίωση, κύφωση), ορθοπαιδική εξέταση, διάγνωση νευρολογικών παθήσεων (ημικρανίες, άνοιες, νόσος Parkinson), ανίχνευση μαθησιακών δυσκολιών, πνευμονολογική εξέταση, σπιρομέτρηση, διατροφική αξιολόγηση-λιπομέτρηση, ενδοστοματική εξέταση ενηλίκων και παιδιών.


NEWSLETTER