Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2023 08:48

Δωρεάν εξετάσεις από Κινητή Ιατρική Μονάδα στον Αριστομένη (βίντεο)

Γράφτηκε από την

Ολοκληρωμένη ιατρική φροντίδα υψηλής ποιότητας και υποστήριξη σε περισσότερους από 330 δημότες Μεσσήνης θα προσφέρει δωρεάν από σήμερα και για τρεις ημέρες, η επιστημονική ομάδα των Κινητών Ιατρικών Μονάδων που θα βρίσκονται στον Αριστομένη.

Μάλιστα, στις 10 π.μ. σήμερα, θα τελεστεί αγιασμός των Κινητών Ιατρικών Μονάδων από το μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο. Την περασμένη Τετάρτη, σε συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο Μεσσήνης, ο δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος μίλησε για μια συνεργασία της δημοτικής αρχής που αποδεικνύει την έμπρακτη υποστήριξη του δήμου προς τους πολίτες απομακρυσμένων περιοχών. Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Στραβόλαιμος αναφέρθηκε στις 15 διαφορετικές ειδικότητες γιατρών που συμμετέχουν και τις υπηρεσίες υγείας που θα παρέχονται, για όσους και όσες έκλεισαν έγκαιρα ηλεκτρονικό ραντεβού.

Το πρόγραμμα αποτελεί μία πρωτοβουλία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και υλοποιείται με αποκλειστική δωρεά του ΙΣΝ, στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, από την ΑΜΚΕ “Αναγέννηση και Πρόοδος”, σε συνεργασία με την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ Α.Ε.), υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α΄ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής ΕΚΠΑ.

Οι ιατρικές ειδικότητες που συμμετέχουν είναι: καρδιολόγος, ορθοπαιδικός, οφθαλμίατρος, παθολόγος-διαβητολόγος, ΩΡΛ, οδοντίατρος, γυναικολόγος, γενικός χειρουργός, πνευμονολόγος, διαιτολόγος, νευρολόγος, ψυχολόγος-παιδοψυχολόγος-λογοθεραπευτής. Μεταξύ των εξεταστών ιατρών που συμμετέχουν είναι και ο Μεσσήνιος αναπληρωτής καθηγητής Παθολογίας Διαβήτη, Παναγιώτης Χαλβατσιώτης.

Οι υπηρεσίες υγείας που θα παρέχονται είναι: ψηφιακή τρισδιάστατη μαστογραφία, ψηφιακός ακτινολογικός έλεγχος, μέτρηση οστικής πυκνότητας, ηλεκτροκαρδιογράφημα, triplex καρδιάς, χειρουργική εκτίμηση θυρεοειδούς και μαστού, έλεγχος κιρσών, έλεγχος προστάτη, αφαίρεση σμηγματογόνων κύστεων, λιπωμάτων, σπίλων, τεστ ανίχνευσης αιμορραγίας εντέρου, τεστ Pap-κολπικός υπέρηχος, έλεγχος οπτικής οξύτητας-μέτρηση ενδοφθάλμιας πίεσης, βυθοσκόπηση, ακοόγραμμα-τυμπανόγραμμα-ενδοσκόπηση, έλεγχος σκελετικών ανωμαλιών σε παιδιά (σκολίωση, κύφωση), ορθοπαιδική εξέταση, διάγνωση νευρολογικών παθήσεων (ημικρανίες, άνοιες, νόσος Parkinson), ανίχνευση μαθησιακών δυσκολιών, πνευμονολογική εξέταση, σπιρομέτρηση, διατροφική αξιολόγηση-λιπομέτρηση, ενδοστοματική εξέταση ενηλίκων και παιδιών.

Ν.Κ.