Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2023 08:47

Νοσοκομείο Καλαμάτας: Τίμησαν την προσφορά του καρδιολόγου Κωνσταντίνου Τούτουζα (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

 

Τον καθηγητή καρδιολογίας Κωνσταντίνο Τούτουζα για την εθελοντική και σπουδαία προσφορά του στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο της καρδιολογικής κλινικής του νοσοκομείου και στην κοινωνία της Μεσσηνίας, τίμησε χθες το Νοσοκομείο Καλαμάτας, σε κλίμα ευγνωμοσύνης και συγκίνησης.

Γιατροί της κλινικής και του νοσοκομείου και η διοίκησή του ευχαρίστησαν τον Κ. Τούτουζα για τις μοναδικές υπηρεσίες του στους ασθενείς, την ανθρωπιά του και τις σημαντικές γνώσεις που μετέδωσε.

Συγκινημένος από την τιμητική διάκριση και τα λόγια ευχαριστιών και ευγνωμοσύνης, ο καθηγητής αφιέρωσε τη βράβευση στον αείμνηστο πατέρα του καθηγητή Παύλο Τούτουζα. Τόνισε ότι το δημιουργικό του έργο στο νοσοκομείο οφείλεται στο προσωπικό, στη μοναδική αγάπη που εισέπραξε. Ανταπέδωσε, λέγοντας ότι “ένα κομμάτι της καρδιάς μου είναι στην Καλαμάτα”.

Ο Κων. Τούτουζας ευχαρίστησε ονομαστικά έναν - έναν τους γιατρούς και όλο το προσωπικό του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου για τη συνεργασία και σημείωσε πως το Νοσοκομείο Καλαμάτας πρέπει να πρωταγωνιστεί στα ιατρικά δρώμενα της Ελλάδας. Εξήρε το έργο της καρδιολογικής κλινικής, αναφέροντας ότι δουλεύει 5πλάσια σε σχέση με νοσοκομεία της Αθήνας κι επεσήμανε πως θέλει υποστήριξη από τον δήμο και κυρίως από την Πολιτεία.

Ο καθηγητής διαβεβαίωσε ότι “θα βοηθήσω με κάθε τρόπο, θα συνεχίσουμε να έχουμε συνεργασία, θα είμαι στη διάθεσή σας”.

Ο καρδιολόγος Δημήτρης Νικολόπουλος, μέλος του Δ.Σ. του Νοσοκομείου Καλαμάτας, σημείωσε ότι ο Κων. Τούτουζας είναι από τους καλύτερους επεμβατικούς καρδιολόγους στη χώρα μας, που δεν κρατάει τη γνώση για τον εαυτό του, αλλά τη μεταδίδει.

Ο γιατρός Γιώργος Κουδούνης, διευθυντής της καρδιολογικής κλινικής του νοσοκομείου, επεσήμανε ότι ο Κων. Τούτουζας προσφέρει εθελοντικά και με μεγάλο κόστος στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο, υπογραμμίζοντας πως είναι άριστος γιατρός και δάσκαλος.

Ο καρδιολόγος Γιάννης Τσόρλαλης, γιατρός στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο, φανερά συγκινημένος,  μίλησε για την καθοριστική συνεισφορά και την ουσιαστική βοήθεια του Κων. Τούτουζα, τονίζοντας ότι “ήρθε να μας εκπαιδεύσει και να μας βοηθήσει”. Στάθηκε στον ενθουσιασμό που τους ενέπνευσε και σημείωσε πως “ήταν πάντα εδώ, προσιτός, προσηνής, δραστήριος και ακάματος. Είμαστε βαθύτατα ευγνώμονες και ευχόμαστε να σας έχουμε δίπλα μας και στο μέλλον.

Η υπεύθυνη του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου Ιωάννα Κοτσομύτη, απευθυνόμενη στον καθηγητή, σημείωσε ότι “ήταν μεγάλη μας τιμή αυτό που κάνατε για μας. Η επαρχία θέλει ανθρώπους σαν και σας”.

Ο καρδιολόγος - διευθυντής Μανώλης Μάκαρης επεσήμανε ότι ο Κων. Τούτουζας ήταν κοντά στο νοσοκομείο και όταν δεν υπήρχε το Αιμοδυναμικό, “ποτέ δεν μας είχε αρνηθεί τη βοήθειά του, ουσιαστικά μας έχει υιοθετήσει”. Σημείωσε πως είναι Ανθρωπος και “απέδειξες ότι δικαίως σε βγάλαμε πρόεδρο στην Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία”.

Ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας Γιώργος Φάβας παρατήρησε ότι ο Κων. Τούτουζας άφησε το δικό του αποτύπωμα στο νοσοκομείο κι επεσήμανε πως αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.

Ο αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας Παναγιώτης Γιαννόπουλος παρατήρησε ότι “θα είναι πάντα ένας εξαίρετος άνθρωπος, πέρα από επιστήμονας” και σημείωσε: “Εχει ανεβάσει επίπεδο το νοσοκομείο. Δεν νομίζω ότι θα εγκαταλείψει αυτό το έργο, θα είναι εδώ όποτε τον χρειαζόμαστε”.

Ο γιατρός Κωνσταντίνος Σκρεπέτης, διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου, σημείωσε πως το σημαντικό είναι όχι μόνο το έργο του και το γεγονός ότι έχει σώσει πολλές ζωές, αλλά το ότι μεταλαμπαδεύει τη γνώση στις νεότερες γενιές, για να υπάρχει όφελος στην κοινωνία.

Ο καρδιολόγος Σπύρος Ζόμπολος, για αρκετά χρόνια διευθυντής της καρδιολογικής κλινικής, θυμήθηκε ότι το Αιμοδυναμικό ξεκίνησε με δωρεές (Καρέλια και Ιδρυμα Νιάρχος), παρατήρησε πως χρειάζεται πολύ μεράκι και αγάπη και τόνισε: “Ηρθε ο Κώστας και τελειοποίησε τα πράγματα. Και λίγα είπανε για τον Κώστα. Σε ευχαριστούμε και σε αγαπάμε πάρα πολύ”.

Η διοικήτρια Ελένη Αλειφέρη εξήρε την προσωπικότητα του κ. Τούτουζα, την επικοινωνιακή διάδραση με όλο το προσωπικό στο νοσοκομείο, τον ενθουσιασμό και τη διάθεσή του για ανιδιοτελή προσφορά και τον ευχαρίστησε για την ανεκτίμητη βοήθεια του στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο. “Προσφέρει με προσωπικό κόστος. Αυτό είναι σπάνιο και αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να περάσει”, σημείωσε χαρακτηριστικά.