Κυριακή, 05 Μαρτίου 2023 08:12

Δωρεά εξοπλισμού σε Παιδιατρικά Τμήματα από το Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος»

Γράφτηκε από την
Δωρεά εξοπλισμού σε Παιδιατρικά Τμήματα από το Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος»

 

Μετά τα Παιδιατρικά Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης «Η Ευαγγελίστρια» και του Νοσοκομείου Αργους, το Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» αναβάθμισε και εξόπλισε σε διάστημα ενός χρόνου, 4 Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών Παίδων, 4 Παιδιατρικές Κλινικές και 10 Παιδιατρικά Ιατρεία -ενώ πρόσφερε απαραίτητο εξοπλισμό σε ακόμη 9 Παιδιατρικά Τμήματα.

Συγκεκριμένα, από τον Νοέμβριο 2021 έως και τον Οκτώβριο 2022, ο Οργανισμός πρόσφερε συνολικά 204 μηχανήματα σε 25 Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας ανά την Ελλάδα. Επίσης, χρηματοδότησε 4 σεμινάρια APLS (Advanced Paediatric Life Support/Εξειδικευμένη υποστήριξη της ζωής στα παιδιά) σε συνεργασία με την APLS Hellas στην Αθήνα και την APLS Crete στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου συμμετείχαν συνολικά 109 ιατροί και νοσηλευτές. Στα σεμινάρια αυτά εκπαιδεύτηκαν γιατροί, νοσηλευτές και διασώστες του ΕΚΑΒ στην άμεση και σωστή αντιμετώπιση των τραυματισμένων παιδιών. Η εκπαίδευση επικεντρώθηκε στην εκτίμηση, στην ανάνηψη και στην σταθεροποίηση της κατάστασης του παιδιού που κινδυνεύει.

Παράλληλα, καθώς η σωστή ενημέρωση των παιδιών για τους κινδύνους που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν μπορεί να μειώσει ουσιαστικά τον αριθμό και την σοβαρότητα των παιδικών ατυχημάτων, ο Οργανισμός συνέχισε συστηματικά το πρόγραμμα «Πρόληψη Παιδικών Ατυχημάτων». Στο πλαίσιο του προγράμματος έγιναν 144 παρουσιάσεις σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία, τις οποίες παρακολούθησαν 3.319 παιδιά και 117 γονείς και εκπαιδευτικοί.

Κατά την ίδια περίοδο μοιράστηκαν 36.509 ενημερωτικά φυλλάδια του Σωματείου με συμβουλές πρόληψης για τις διάφορες κατηγορίες ατυχημάτων («Ασφάλεια στο Σχολείο», «Προσοχή στην Επιλογή των Παιχνιδιών», «Αθλητισμός με Ασφάλεια» κ.ά.) σε παιδιά Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων. Επίσης, περισσότερα από 23.400 ενημερωτικά φυλλάδια εστάλησαν στα Νοσοκομεία που έχει βοηθήσει το Σωματείο όλα αυτά τα χρόνια.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι για 6η χρονιά η «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» τιμήθηκε με το βραβείο «ΜΚΟ της Χρονιάς» στην κατηγορία Υγεία και Κοινωνική Πρόνοια στον θεσμό των Hellenic Responsible Business Awards 2022 που διοργάνωσε η Boussias Communications και το περιοδικό Marketing Week.


NEWSLETTER