Τρίτη, 21 Μαρτίου 2023 16:00

Σωματείο Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας: “Απαράδεκτη” η απόφαση μετακίνησης αναισθσιολόγων από Κυπαρισσία

Γράφτηκε από την
Σωματείο Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας: “Απαράδεκτη” η απόφαση μετακίνησης αναισθσιολόγων από Κυπαρισσία

“Την απαράδεκτη απόφαση της διοικήτριας του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας να μετακινήσει τους αναισθησιολόγους της Κυπαρισσίας για 3 ημέρες στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, προκειμένου να χορηγήσουν αναισθησία σε τακτικές χειρουργικές επεμβάσεις”, καταγγέλλει το Σωματείο Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας. Και την καλεί να αποσύρει την απόφασή της.

Σε έγγραφο προς τη διοίκηση του νοσοκομείου και την 6η ΥΠΕ που υπογράφουν η πρόεδρος Χρυσάνθη Μάλλιου και ο γραμματέας Μανώλης Μάκαρης, επικρίνοντας τη διοικήτρια Ελένη Αλειφέρη και τη διοίκηση του ιδρύματος, το σωματείο σημειώνει:

“Στην απόφασή της αυτή κάνει λόγο για έκτακτες και επιτακτικές ανάγκες, που θα πρέπει να καλύψουν οι συνάδελφοι. Η αύξηση του χρόνου αναμονής των ασθενών για τακτικό χειρουργείο, είναι αποτέλεσμα της μόνιμης υποστελέχωσης του Αναισθησιολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Καλαμάτας (νευραλγικού τμήματος για την ανάπτυξη των χειρουργικών αιθουσών), η οποία τον τελευταίο χρόνο του 2022 επιδεινώθηκε. Η διοίκηση ήταν ενήμερη με συνεχή έγγραφα του Διευθυντή του Αναισθησιολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Καλαμάτας, δεν μερίμνησε ουδέποτε για τις επιτακτικές αυτές ανάγκες και την επίλυση του προβλήματος, επομένως δεν μπορεί να ισχυρισθεί ότι οι ανάγκες είναι έκτακτες.

Οι αναισθησιολόγοι της Κυπαρισσίας που είναι 2, βρίσκονται ήδη σε υπερεργασία, καθώς εκτελούν αυξημένο αριθμό εφημεριών και παρόλα αυτά δεν επαρκούν για να καλύψουν τις έκτακτες και επιτακτικές ανάγκες της εφημερίας του Νοσοκομείου της Κυπαρισσίας. Η επιπλέον επιβάρυνσή τους και η μετακίνησή τους στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας ενέχουν κινδύνους τόσο για τους ίδιους όσο και για την ασφάλεια της ιατρικής τους πράξης. Καλούμε την διοίκηση να αποσύρει την απόφασή της.


NEWSLETTER