Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2023 19:19

Καλαμάτα: Παιδοψυχίατρος στην κινητή μονάδα ψυχικής υγείας

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Παιδοψυχίατρος στην κινητή μονάδα ψυχικής υγείας

 

Με τον γιατρό παιδοψυχίατρο Γρηγόρη Λακιώτη ενισχύεται το προσωπικό της κινητής μονάδας ψυχικής υγείας του Νοσοκομείου Καλαμάτας.

Η ενίσχυση γίνεται στα πλαίσια της ενταγμένης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Πελοπόννησος 2014-2020” υπηρεσίας, με τίτλο “Ανάπτυξη παιδοψυχιατρικών υπηρεσιών στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας, μέσω της ενίσχυσης Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας”, με τη συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Η διοικήτρια Ελένη Αλειφέρη καλωσόρισε τον γιατρό, τονίζοντας την σπουδαιότητα αυτών των δράσεων που στοχεύουν στην προαγωγή της ψυχικής υγείας. Οι δομές απευθύνονται σε άτομα με ψυχικές διαταραχές ή διαταραχές συμπεριφοράς, με στόχο την πρόληψη, την έγκαιρη παρέμβαση, την αποφυγή της κρίσης ή της υποτροπής της νόσου και τη διασφάλιση της συνέχειας της ψυχιατρικής φροντίδας. Από την άλλη πλευρά η ανάπτυξη παιδοψυχιατρικών υπηρεσιών μέσω της ενίσχυσης των κινητών μονάδων ψυχικής υγείας έρχεται να καλύψει σημαντικά ελλείμματα στην υποστήριξη παιδιών και εφήβων που παρουσιάζουν προβλήματα ψυχικής υγείας.

Η νέα υπηρεσία θα απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους με ψυχικές διαταραχές και ψυχοκοινωνικά προβλήματα, προκειμένου να αντιμετωπίζονται στο επίπεδο της κοινότητας, σύμφωνα με τις αρχές της κοινωνικής ψυχιατρικής και της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης. Θα καλύπτει τις περιοχές του νομού Μεσσηνίας σε συνεργασία με τα Κέντρα Υγείας. Εξυπηρετούμενος πληθυσμός θα είναι παιδιά και έφηβοι κάτοικοι του νομού και το οικογενειακό τους περιβάλλον.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 27213 63439 ή στο email: kmpsy@nosokomeiokalamatas.gr.


NEWSLETTER