Σάββατο, 08 Απριλίου 2023 20:21

Ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από την
Ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας

 

Το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας επισκέφτηκε αντιπροσωπεία του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας (ΙΣΜ) την περασμένη Τετάρτη, οπότε συζητήθηκαν με το υγειονομικό προσωπικό της νοσηλευτικής μονάδας ζητήματα στελέχωσης, αναδιάρθρωσης του τρόπου εφημέρευσης και βελτίωσης των απεικονιστικών ελέγχων.

Πιο αναλυτικά, η αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Δημήτρη Τζωρτζίνη, τον αντιπρόεδρο Παναγιώτη Γιαννόπουλο, τον γενικό γραμματέα Νίκο Γιουρτούμα και το μέλος του Δ.Σ. Μανώλη Μάκαρη, συναντήθηκε με υγειονομικούς και -όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ΙΣΜ- “συζητήθηκαν εκτενώς ζητήματα που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας όπως:

  • H στελέχωση του Νοσοκομείου με μόνιμο ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό και η έμφαση στην ανάγκη πλήρωσής του με ειδικότητες “πρώτης γραμμής” με γνώμονα τις καθημερινές ανάγκες της περιοχής που πολλαπλασιάζονται τις τουριστικές περιόδους,    λόγω αύξησης του πληθυσμού.
  • Την αναδιάρθρωση του τρόπου εφημέρευσης του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας με ταυτόχρονη αναδιοργάνωση του ΤΕΠ και βελτίωση της διασύνδεσης με το εφημερεύον Νοσοκομείο Καλαμάτας.
  • Τη βελτίωση των απεικονιστικών ελέγχων με παρουσία αξονικού τομογράφου που θα συμβάλλει μεταξύ των άλλων και στη μείωση των διακομιδών, καθώς επίσης και τη χωροταξική αναδιοργάνωση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας με έγκριση από το υπουργείο Υγείας ώστε να δημιουργηθούν νέες κτιριακές υποδομές σε ήδη υπάρχοντα ελεύθερο χώρο του νοσοκομείου”.


NEWSLETTER