Παρασκευή, 28 Απριλίου 2023 20:00

Ηλεκτρονική χορήγηση αποτελεσμάτων εξετάσεων στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Με ανακοίνωσή του το Νοσοκομείο Καλαμάτας ενημερώνει ότι τίθεται σε εφαρμογή η ηλεκτρονική χορήγηση αποτελεσμάτων διαγνωστικών εργαστηριακών εξετάσεων.

Οι πολίτες (νοσηλευόμενοι και εξωτερικοί ασθενείς) μπορούν εφεξής να λαμβάνουν ηλεκτρονικά τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων, στις οποίες έχουν υποβληθεί, χωρίς να χρειάζεται να προσέρχονται στο νοσοκομείο για να παραλάβουν τις απαντήσεις.

Μετά την είσοδο στην ηλεκτρονική εφαρμογή: https://www.gov.gr/ipiresies/ugeia-kai-pronoia/phakelos-ugeias/apotelesmata-diagnostikon-ergasteriakon-exetaseon, εμφανίζεται στον ασθενή λίστα με τα παραπεμπτικά εργαστηριακών εξετάσεων (αιματολογικές, μικροβιολογικές, βιοχημικές), στις οποίες έχει υποβληθεί, όπως για παράδειγμα στα Εξωτερικά Ιατρεία, το Τμήμα Επειγόντων ή κατά τη νοσηλεία του σε τμήμα.

Ο ασθενής επιλέγει από τη λίστα το παραπεμπτικό, που έχει εκτελεσθεί και που αντιστοιχεί στις εργαστηριακές εξετάσεις για τις οποίες θέλει να λάβει τα αποτελέσματα και αιτείται να εκδοθεί το σχετικό αντίγραφο αποτελεσμάτων.

Για την πρόσβαση στην εφαρμογή χρειάζονται:

  • Οι προσωπικοί κωδικοί πρόσβασης στο Taxisnet.
  • Ο ΑΜΚΑ.
  • Ο κωδικός μιας χρήσης, o οποίος αποστέλλεται στο πιστοποιημένο κινητό τηλέφωνο.