Τρίτη, 16 Μαϊος 2023 09:21

Καλαμάτα: 3.000 συμμετοχές στο συνέδριο της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας

Γράφτηκε από την

Στις 3.000 ανέρχονται οι συμμετοχές στο 16ο Πανελλήνιο Επιστημονικό και Νοσηλευτικό Συνέδριο που διοργανώνει υβριδικά η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Το συνέδριο, το οποίο αποτελεί διαχρονικά το μεγαλύτερο Συνέδριο Νοσηλευτικής της χώρας, ξεκινά τις εργασίες του αύριο στο συνεδριακό χώρο του “Elite City Resort” στην Παραλία Καλαμάτας και θα διαρκέσει έως και το Σάββατο. Χθες, σε συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο της πόλης, για το συνέδριο μίλησαν ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Κοινωνικών Θεμάτων του Δήμου Καλαμάτας Γιώργος Φάβας, ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας της Πελοποννήσου, ιατρός Άγγελος Χρονάς, η διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας και πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του συνεδρίου Θεοδούλη Αδαμοπούλου και η τομεάρχης του Χειρουργικού Τομέα της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου, Κανέλλα Αραποστάθη.   

Αξίζει να σημειωθεί πως το εν λόγω Νοσηλευτικό Συνέδριο έχει θεσμοθετηθεί ως σημείο αναφοράς για τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα στην Υγεία, για τις τρέχουσες εξελίξεις στο νοσηλευτικό χώρο, αλλά και για την επαγγελματική και επιστημονική εξέλιξη των νοσηλευτών στις Υπηρεσίες Υγείας. 

 

ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

Όπως ειπώθηκε κατά τη συνέντευξη Τύπου, μέσα από τα επιστημονικά δρώμενα, οι σύνεδροι θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε εξειδικευμένα κλινικά φροντιστήρια και να παρακολουθήσουν δια ζώσης και διαδικτυακά διαλέξεις σχετικά με τα πιο πρόσφατα δεδομένα, στους τομείς της Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας και Διαχείρισης Ανθρώπινων Πόρων. Επιπλέον θα είναι σε θέση να ενημερωθούν για επαγγελματικές ευκαιρίες αποκατάστασης σε υπηρεσίες υγείας στην Ελλάδα και σε ευρωπαϊκές χώρες. Ακόμη θα ενημερωθούν για τις προοπτικές της επιστημονικής τους εξέλιξης σε επίπεδο συνεχιζόμενης νοσηλευτικής εκπαίδευσης, οι οποίες θα διευρύνουν της εξέλιξή τους, τόσο στο σύγχρονο περιβάλλον των  Υπηρεσιών Υγείας, όσο και στο πεδίο της ακαδημαϊκής τους εξέλιξης.

Συνοπτικά, οι προγραμματισμένες δράσεις αφορούν: α) Στις προοπτικές επαγγελματικής σταδιοδρομίας και εξέλιξης των νοσηλευτών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. β) Στις προοπτικές ακαδημαϊκής και επιστημονικής εξέλιξης μέσω της συνεχιζόμενης νοσηλευτικής εξέλιξης μέσω μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών και εξειδικευμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων. γ) Στις προοπτικές ανάπτυξης ατομικών επαγγελματικών χαρακτηριστικών και δεξιοτήτων, μέσω διεπιστημονικών εξειδικευμένων σεμιναρίων στη διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού και στη διοίκηση υπηρεσιών υγείας.

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και των Δήμων Καλαμάτας και Πύλου-Νέστορος.

Ν.Κ.