Πέμπτη, 08 Ιουνίου 2023 09:22

Με ένα γιατρό το Αιμοδυναμικό του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Με ένα γιατρό το Αιμοδυναμικό του Νοσοκομείου Καλαμάτας

 

Με τη βοήθεια των επεμβατικών καρδιολόγων του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης λειτουργεί το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας και αυτό για τα προγραμματισμένα περιστατικά, καθώς έχει μείνει με ένα γιατρό.

Ο δεύτερος που είχε διοριστεί τους τελευταίους μήνες, παραιτήθηκε και σύμφωνα με την ενημέρωσή μας, επέστρεψε για να εργαστεί ξανά στο εξωτερικό, όπως έκανε τα προηγούμενα χρόνια, λόγω καλύτερης αμοιβής και συνθηκών εργασίας.

Η διοικήτρια του νοσοκομείου Ελένη Αλειφέρη που επιβεβαίωσε την παραίτηση του δεύτερου γιατρού, μας είπε ότι το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο “λειτουργεί σε συνεργασία με το Παναρκαδικό, με γιατρούς που έρχονται από την Τρίπολη και με τον δικό μας, που είναι εξαίρετος επιστήμονας. Και αυτό υπήρχε και πριν”.

Ανέφερε ότι γίνονται οι προγραμματισμένες επεμβάσεις, στεφανιογραφίες και άλλες, “αυτή την εβδομάδα την Πέμπτη. Ανάλογα με τα περιστατικά που έχουν προγραμματιστεί, το Αιμοδυναμικό λειτουργεί μία μέχρι τρεις φορές την εβδομάδα”.

Η κ. Αλειφέρη παραδέχθηκε ότι τα έκτακτα περιστατικά διακομίζονται σε άλλα νοσοκομεία, στην Αθήνα ή στο Παναρκαδικό,.

Τέλος, ενημέρωσε ότι η διοίκηση βρίσκεται σε διαδικασία για συνεργασία με ιδιώτη επεμβατικό καρδιολόγο, για παροχή υπηρεσιών στο Αιμοδυναμικό με μπλοκάκι.

Να υπενθυμίσουμε ότι στις καλές του εποχές το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο του Νοσοκομείου Καλαμάτας λειτουργούσε με 3 επεμβατικούς καρδιολόγους με εξαιρετικές επιδόσεις, αλλά για διάφορους λόγους - για τους οποίους πρέπει να προβληματιστούν το νοσοκομείο και το δημόσιο σύστημα υγείας -, οι δύο γιατροί επέλεξαν τον ιδιωτικό τομέα και ο τρίτος πήρε μετάθεση για την Αθήνα, απ’ όπου καταγόταν.

Γ.Σ.


NEWSLETTER