Κυριακή, 11 Ιουνίου 2023 20:44

Καλαμάτα: Εκπαιδευτικό σεμινάριο για άτομα με σακχαρώδη διαβήτη

Καλαμάτα: Εκπαιδευτικό σεμινάριο για άτομα με σακχαρώδη διαβήτη

 

Με διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο για άτομα με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 και τους φροντιστές τους στην Καλαμάτα, συνεχίζεται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τους πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 και τύπου 2 και τους φροντιστές τους, το οποίο υλοποιεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων - Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) σε τρεις πόλεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τελευταίο σταθμό τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα. Το διήμερο σεμινάριο στην Καλαμάτα θα πραγματοποιηθεί στις 16 και 17 αυτού του μήνα.

Σκοπός της εν λόγω δράσης είναι αφενός η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του τοπικού πληθυσμού για την “σιωπηλή πανδημία” του σύγχρονου κόσμου, τον σακχαρώδη διαβήτη, και αφετέρου η ποιοτική εκπαίδευση των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 και 2 αλλά και των οικογενειών τους, με στόχο την αποτελεσματικότερη θεραπευτική αντιμετώπιση της νόσου, την πρόληψη των επιπλοκών και την ταυτόχρονη ενδυνάμωση και υποστήριξη των πασχόντων και των οικογενειών τους.

Το διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας και θα διεξαχθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Ιστορικό Δημαρχείο Καλαμάτας, επί της οδού Αριστομένους 28.

Οι ώρες διεξαγωγής έχουν ως εξής:

- Παρασκευή 16 Ιουνίου από τις 5 έως τις 9.30 μ.μ.

- Σάββατο 17 Ιουνίου από τις 10 π.μ. έως τις 2.30 μ.μ.