Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2023 08:10

Καλαμάτα: Ολοκληρώνονται οι εργασίες για τη δημιουργία Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Ολοκληρώνονται οι εργασίες για τη δημιουργία Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων

Ολοκληρώνονται τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με την ενημέρωση από τον Δήμο Καλαμάτας, οι εργασίες για τη δημιουργία του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων του δήμου, προκειμένου το αμέσως επόμενο διάστημα και με την ολοκλήρωση των προσλήψεων του προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ, το Κέντρο να τεθεί σε λειτουργία.

Το ΚΗΦΗ πρόκειται να λειτουργήσει στο παλιό Δημαρχείο, επί της Θουκυδίδου 2 και Καμβύση.

Με βάση την ίδια ενημέρωση, τους σύγχρονους χώρους που θα φιλοξενήσουν τη σημαντική αυτή κοινωνική δομή του δήμου, επισκέφθηκε ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος ο οποίος τόνισε ότι “τα θέματα πρόνοιας και κοινωνικής πολιτικής παραμένουν σε προτεραιότητα για το Δήμο Καλαμάτας”.

Στόχος του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων είναι η παροχή υπηρεσιών ημερήσιας φροντίδας σε ηλικιωμένα άτομα, μη δυνάμενα να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα (κινητικές δυσκολίες, άνοια κλπ.), των οποίων το οικογενειακό περιβάλλον που τα φροντίζει, εργάζεται, ή αντιμετωπίζει σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα ή προβλήματα υγείας και αδυνατεί να ανταποκριθεί στη φροντίδα, που έχει αναλάβει.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και εθνικούς πόρους, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Πελοπόννησος” 2014-2020.


NEWSLETTER