Δευτέρα, 04 Νοεμβρίου 2013 11:25

30 Καλαματιανές στο δημόσιο θηλασμό

30 Καλαματιανές στο δημόσιο θηλασμό


Τριάντα Καλαματιανές νέες μητέρες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και μετείχαν χθες στο δημόσιο θηλασμό, που έγινε στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, με σύνθημα "Υποστηρίζουμε το θηλασμό: Υποστηρίζουμε τις μητέρες".

Εστειλαν το μήνυμα ότι όλες οι γυναίκες μπορούν να θηλάσουν και πως ο θηλασμός δεν είναι ταμπού. Θήλασαν δημόσια μωρά λίγων μηνών μέχρι και παιδιά 3 χρόνων.
Η εκδήλωση έγινε ταυτόχρονα την ίδια ώρα σε 39 πόλεις σ’ όλη την Ελλάδα. Η Μαρία Τζανετέα, από την Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας της Μεσσηνίας, σημείωσε ότι «με το δημόσιο θηλασμό οι μαμάδες συμπαραστέκονται η μία στην άλλη. Η μητέρα έχει το δικαίωμα να θηλάσει όπου θέλει. Το μωρό έχει δικαίωμα να πιει το γάλα του όποτε θέλει. Ο θηλασμός δεν πρέπει να θεωρείται ταμπού, προκατάληψη. Ο θηλασμός δεν είναι μόνο για 2 - 3 μήνες, αλλά από 6 μήνες μέχρι και 2 χρόνια».
Η μαία Σοφία Κουμουνδούρου που έδινε συμβουλές σε νέες μητέρες μαζί με τη συνάδελφό της Αγγελική Χριστοπούλου, παρατήρησε ότι η γυναίκα που ετοιμάζεται να γεννήσει «πρέπει να έχει αποφασίσει, να έχει ενημερωθεί και να είναι προετοιμασμένη για το θηλασμό. Πρέπει να ξεκινάει από το πρώτο μισάωρο της ζωής του μωρού, το οποίο πρέπει να μένει συνέχεια με τη μαμά του. Ο θηλασμός πρέπει να είναι αποκλειστικός χωρίς συμπληρώματα φόρμουλας. Και πρέπει να είναι απεριόριστος, όσο και όπου θέλει το μωρό». Επεσήμανε, ακόμα, ότι «η μαμά πρέπει να μην απογοητεύεται, να έχει υπομονή κι εμπιστοσύνη στον εαυτό της και να ζητάει βοήθεια από τις μαίες, τους παιδίατρους και όποιον από το συγγενικό της περιβάλλον μπορεί να τη στηρίξει. Η νέα μητέρα πρέπει να έχει το θηλασμό μέσα στη ζωή της, τη δουλειά της και την κοινωνική της δραστηριότητα».