Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2023 15:25

Επίδειξη καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης στη Μεσσήνη

Επίδειξη καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης και ενημέρωση για την τεχνική ΚΑΡΠΑ διοργανώνει στη Μεσσήνη την ερχόμενη Δευτέρα το ΕΚΑΒ Καλαμάτας, με την υποστήριξη του Δήμου Μεσσήνης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Επανεκκίνησης της Καρδιάς, από τις 11 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι στην πλατεία Ιωάννη Αλευρά, με σύνθημα “Όλοι οι πολίτες μπορούν να σώσουν μια ζωή” οι διασώστες του ΕΚΑΒ θα ενημερώνουν το κοινό σχετικά με την τεχνική ΚΑΡΠΑ (ή αλλιώς καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση) και τη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή (AED).

Αξίζει να αναφερθεί ότι, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Επανεκκίνησης της Καρδιάς, το ΕΚΑΒ συνηθίζει να διοργανώνει δράσεις σε όλη τη χώρα, ώστε να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη σχετικά με την σημασία της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης και τη χρήση του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, για την υποστήριξη της καρδιακής λειτουργίας και την αύξηση επιβίωσης των θυμάτων καρδιακής ανακοπής.

Οι εν λόγω εκδηλώσεις απευθύνονται σε όλους τους πολίτες. Άλλωστε, η ενημέρωση σχετικά με την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση είναι αναγκαία γιατί οποιοσδήποτε, οποιαδήποτε στιγμή, μπορεί να κληθεί να παράσχει βοήθεια σε μια καρδιακή ανακοπή.

Ν.Κ.