Δευτέρα, 06 Νοεμβρίου 2023 08:48

Ημερίδα για τον καρκίνο του μαστού στα Φιλιατρά

Ημερίδα για τον καρκίνο του μαστού στα Φιλιατρά

 

Ενημερωτική ημερίδα με θέμα «πρόληψη και έγκαιρη αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού» πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο  Βορρέειο Πνευματικό Κέντρο στα Φιλιατρά.

Εκδήλωση στην οποία για ακόμη μια φορά επισημάνθηκε η σημασία της πρόληψης και την σημασία που θα πρέπει να δίνουν σε αυτή η γυναίκες, καθώς επισημάνθηκε ότι η έγκαιρη αντιμετώπιση έχει θετικά αποτελέσματα  απέναντι στη νόσο.

Σύντομο χαιρετισμό στην εκδήλωση από τους διοργανωτές απεύθυνε ο Νίκος Κούρδογλου, πρόεδρος του Ομίλου Δράσεων και Πολιτισμού, όπως και η αντιοδήμαρχος Μαρία Παναγοπούλου που και αυτή στάθηκε στη σημασία της πρόληψης τονίζοντας παράλληλα ότι ο Δήμος θα στηρίζει και θα είναι πάντα δίπλα σε τέτοιες δράσεις.

Στη συνέχεια η Κούλα Κοκονέζη, έφορος ΔΣ του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ», εκπαιδευμένη εθελόντρια γυναίκα με εμπειρία καρκίνου μαστού, αρχικά μίλησε για τις δράσεις του Συλλόγου ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» παρουσιάζοντας και σχετικό βίντεο. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη προσωπική εμπειρία με τον καρκίνο του μαστού. 

Ο Δρ. Αθανάσιος Χαλαζωνίτης, συντονιστής Διευθυντής Ακτινολογικού Εργαστηρίου και Διευθυντής  Ιατρικής Υπηρεσίας Γ.Ν.Α. «Αλεξάνδρα» αναφέρθηκε στο θέμα «Η σημασία της έγκαιρης διάγνωσης για τον καρκίνο του μαστού».

Να σημειωθεί ότι στο Εργαστήριο Βιοπαθολογίας «ANALYSIS» της Αλεξάνδρας Μαστρογιαννάκη – Μαρίνη στα Φιλιατρά, θα γίνονται δωρεάν εξετάσεις για βιολογικούς δείκτες ca 125 και ca 15.3 σε όλες τις γυναίκες άνω των 30 ετών μέχρι το τέλος του έτους.

Την εκδήλωση  διοργάνωσαν από κοινού οι Σύλλογοι: Όμιλος Δράσεων και Πολιτισμού,  Φιλοπροόδων Φιλιατρών, «Ο Πυρσός» και ο Εξωραϊστικός και  Πολιτιστικός  Αγίας Κυριακής σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» και την υποστήριξη της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Τριφυλίας.

Κ.Μπ.