Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2023 19:54

Δράση ενημέρωσης για το σακχαρώδη διαβήτη στην πλατεία της Μεσσήνης

 

Δράση ενημέρωσης για το σακχαρώδη διαβήτη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη και θέμα “Μάθε για τον διαβήτη-Προστάτεψε το μέλλον σου”, διοργανώνει την ερχόμενη Τρίτη στην πλατεία της Μεσσήνης ο Σύλλογος Διαβητικών Ν. Μεσσηνίας “Γλυκιά Μεσσηνία” σε συνεργασία με το Δήμο Μεσσήνης.

Πιο αναλυτικά, από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι θα γίνουν δωρεάν μετρήσεις σακχάρου από επισκέπτριες υγείας του Διαβητολογικού Ιατρείου του Νοσοκομείου Καλαμάτας και του Κέντρου Υγείας Μεσσήνης. Αργότερα την ίδια μέρα, και συγκεκριμένα από τις 6 έως τις 8 μ.μ., θα φωταγωγηθεί το ιστορικό ρολόι με χρώμα μπλε. Επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση των διοργανωτών, στο πλαίσιο της ενημερωτικής δράσης θα απευθύνουν χαιρετισμό ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος και εκπρόσωποι των φορέων του νομού, ενώ οι επαγγελματίες υγείας θα μεταφέρουν το μήνυμά τους για το διαβήτη και το φετινό εορτασμό, που έχει ως κεντρικό θέμα “Πρόσβαση στην φροντίδα για το διαβήτη-Αν όχι τώρα, πότε;”. Παράλληλα, θα συνεχίζονται οι δωρεάν μετρήσεις σακχάρου από τις νοσηλεύτριες του Περιφερειακού Τμήματος Καλαμάτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, θα διανεμηθούν έντυπα και ο κλόουν Βούλης με τους συνεργάτες  του θα  διασκεδάσουν τα παιδιά με διαδραστικά παιχνίδια,  appenings και facepainting,  μεταφέροντας το μήνυμα του διαβήτη με έναν διαφορετικό τρόπο.

Την εν λόγω δράση θα πλαισιώσουν τα μέλη του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Μεσσήνης σχηματίζοντας τον μπλε κύκλο, που συμβολίζει την ενότητα της παγκόσμιας κοινότητας του διαβήτη ως απάντηση στην πανδημία της νόσου.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της ΠΟΜΑμεΑ Πελοποννήσου, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων-Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας/Διαβητολογικό Ιατρείο, του Κέντρου Υγείας Μεσσήνης, του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού-Περιφερειακό Τμήμα Καλαμάτας και με την ευγενική υποστήριξη του Πολιτιστικού Εξωραίστικού Συλλόγου Μεσσήνης και της εταιρείας Medtrust/Wellion.