Πέμπτη, 05 Δεκεμβρίου 2013 15:39

Επικρίσεις στον Γεωργιάδη για τα ΑμεΑ

Γράφτηκε από την

Tη στάση της κυβέρνησης και του υπουργού Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη απέναντι στα άτομα με αναπηρία επικρίνουν  οι γιατροί και το προσωπικό του ΙΚΑ Καλαμάτας με ανακοίνωη της διοίκησης του Συλλόγου Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ, στην οποία σημειώνονται τα εξής.

Ο λαλίστατος υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, για μια ακόμη φορά επέλεξε την συκοφάντηση των ιατρών των σταθερών δομών (πρώην Ι.Κ.Α) , ότι τάχα δεν ενδιαφέρονται για τα προβλήματα ων Α.Μ.Ε.Α και δεν πλαισιώνουν τις επιτροπές των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας.  Η Υποκρισία του υπουργού και της Κυβέρνησης ολοφάνερη.  Το ενδιαφέρον τους για τους ασθενείς και των Α.Μ.Ε.Α ανύπαρκτο.
Δηλώνουμε ότι όλοι οι γιατροί των σταθερών δομών Ε.Ο.Π.Υ.Υ (πρώην Ι.Κ.Α), είμαστε δίπλα στους συνανθρώπους μας Α.Μ.Ε.Α και σε όλους όσους πάσχουν από χρόνια νοσήματα.
Θυμίζουμε στον κ. Γεωργιάδη και στην Κυβέρνηση ότι η αντιμετώπιση της ευαίσθητης ομάδας Α.Μ.Ε.Α, από το επίσημο κράτος, είναι απαξιωτική.  Ο κάκιστος σχεδιασμός στη λειτουργία των ΚΕ.Π.Α  αλλά και ο άδικος και ανεπαρκής κανονισμός χορήγησης ποσοστών αναπηρίας, έχουν δημιουργήσει πρόσθετα προβλήματα στην επιβίωση των αναπήρων.  Οι ανάπηροι βιώνουν σήμερα τον κοινωνικό αποκλεισμό λόγω της ανάλγητης  πολιτικής, που μόνο στόχο έχει την ευημερία των αριθμών.  Βιώνουν μια πολιτική ξένη και μακριά από ανθρωπιστικούς όρους.
Οι γιατροί, που μετέχουν σε επιτροπές ΚΕ.Π.Α, με υπεράνθρωπες προσπάθειες τα τελευταία χρόνια και με υψηλό αίσθημα ευθύνης, παρείχαν τις υπηρεσίες τους σε όλη την Ελλάδα, δύο και τρείς φορές το μήνα εκτός έδρας, χωρίς ασφαλιστική κάλυψη και πολλές φορές χωρίς επαρκή κάλυψη εξόδων μετακίνησης.
Οι επιτροπές ΚΕ.Π.Α  στελεχώνονται από άξιους γιατρούς εξειδικευμένους και με εμπειρία, που στο άμεσο μέλλον απολύονται από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.  Η κυβέρνηση παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις μας, δείχνει να «αγνοεί» εντελώς το πρόβλημα των ΚΕ.Π.Α και ενώ επανειλημμένα την καλέσαμε να δηλώσει τον τρόπο λειτουργίας των ΚΕ.Π.Α  μετά την «μεταρρύθμιση» της ΠΦΥ δεν απάντησε, δείχνοντας περίτρανα ότι δεν υπάρχει σχεδιασμός.  Ο θεσμός των ΚΕ.Π.Α με ευθύνη της Κυβέρνησης τον επόμενο μήνα τινάζεται στον αέρα.
Δεν είναι δυνατόν να απολύονται χιλιάδες γιατροί και μάλιστα εξειδικευμένοι οι οποίοι – αυτοί μόνο – συμμετέχουν στις επιτροπές και ο κ. Υπουργός να συνεχίζει την προσφιλή του επικοινωνιακή τακτική υβρίζοντας και λασπολογώντας, έχοντας στο νου του μόνο την καλή βαθμολογία από την Τρόϊκα.
Διαβεβαιώνουμε την ΕΣΑΜΕΑ ότι οι γιατροί του Ε.Ο.Π.Υ.Υ εφ’ όσoν δεν απολυθούν, θα αγωνισθούν για την αποκατάσταση των συνεπειών της απεργιακής κινητοποίησης με μεγάλη ευαισθησία.
Καλούμε την Κυβέρνηση να παρατείνει τις παροχές και τα επιδόματα των αναπήρων συνανθρώπων μας έξι μήνες μετά την λήξη τους, όπως ο Νόμος προβλέπει.  Τυχόν αδιαφορία της, καταδεικνύει την αναλγησία του Υπουργού και την αδιαφορία της Κυβέρνησης για μια τόσο ευαίσθητη πληθυσμιακή ομάδα.