Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2024 13:12

Νοσοκομείο Σπάρτης: 69χρονος κατέληξε μετά από ανακοπή σε ασθενοφόρο - Διευκρινίσεις από τη διοίκηση

Νοσοκομείο Σπάρτης: 69χρονος κατέληξε μετά από ανακοπή σε ασθενοφόρο - Διευκρινίσεις από τη διοίκηση

 

Ανακοίνωση με διευκρινίσεις για περιστατικό θανάτου 69χρονου ασθενή, έπειτα από ανακοπή που υπέστη σε ασθενοφόρο κατά τη διάρκεια διακομιδής του εξέδωσε το Νοσοκομείο Σπάρτης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της διοικήτριας του Νοσοκομείου Σπάρτης Εύη Παπαγεωργίου αναφέρει: 

"Την 03/07/2024 και ώρα 04.28 διακομίστηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝ Λακωνίας – ΝΜ Σπάρτης, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, από το ΚΥ Γυθείου ασθενής ηλικίας 69 ετών, με ιστορικό χρόνιας νεφρικής ανεπάρκειας, αντικατάσταση αορτικής βαλβίδας, καρδιακής ανεπάρκειας και με αναφερόμενη δύσπνοια συνοδευόμενη από άλγος κάτω γνάθου.

ασθενής εξετάστηκε από τον εφημερεύοντα ιατρό του ΤΕΠ και τον εφημερεύοντα καρδιολόγο και κρίθηκε αναγκαία η εισαγωγή του στη Μονάδα Εμφραγμάτων της Καρδιολογικής Κλινικής, λόγω οξέως εμφράγματος μυοκαρδίου και επαναστένωσης της προσθετικής βαλβίδας. Κατά την παραμονή του στο Νοσοκομείο υποβλήθηκε σε σειρά εξετάσεων και στην προγραμματισμένη αιμοκάθαρση, μετά το πέρας της οποίας μεταφέρθηκε ξανά στη Μονάδα εμφραγμάτων για παρακολούθηση.

Από τους ειδικευμένους ιατρούς της κλινικής κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του ασθενούς στο ΓΝ Τρίπολης, προκειμένου να υποβληθεί σε επείγουσα στεφανιογραφία. Διακομίστηκε με συνοδεία ειδικευμένου Καρδιολόγου, με ασθενοφόρο εξοπλισμένο με μηχάνημα συνεχούς αιμοδυναμικής παρακολούθησης και απινιδωτή. Κατά τη διάρκεια της διακομιδής ο ασθενής εμφάνισε καρδιοαναπνευστική ανακοπή. Ξεκίνησε η προσπάθεια καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης και το ασθενοφόρο επέστρεψε στο Νοσοκομείο Σπάρτης, ως η πλησιέστερη δομή υγείας. Συνεχίστηκαν οι προσπάθειες καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης στο ΤΕΠ με βάση το επιστημονικό πρωτόκολλο, παρουσία δυο ειδικευμένων καρδιολόγων, ιατρών και νοσηλευτών του ΤΕΠ. Παρά τις προσπάθειες ο ασθενής κατέληξε στις 15.20.

Το ΓΝ Λακωνίας εκφράζει τη βαθιά θλίψη για το γεγονός και τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος".