Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2024 12:20

Γιατροί του Νοσοκομείου Καλαμάτας: “Η αντίδρασή μας και η ανταπόκριση της πόλης έφερε αποτέλεσμα”

Γιατροί του Νοσοκομείου Καλαμάτας: “Η αντίδρασή μας και η ανταπόκριση της πόλης έφερε αποτέλεσμα”

 

“Η έντονη και συντονισμένη αντίδρασή μας και η άμεση ανταπόκριση σχεδόν όλης της πόλης της Καλαμάτας, είχε ως αποτέλεσμα να αποσπάσει την υπόσχεση του υπουργού Υγείας ότι θα τροποποιηθεί η Κ.Υ.Α. και θα παραμείνει το Νοσοκομείο της Καλαμάτας ως Άγονο Α΄”: Αυτό τονίζει το Σωματείο Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας. Ευχαριστεί όλους τους πολίτες και τους φορείς και τονίζει την καθοριστική παρέμβαση του Μητροπολίτη Μεσσηνίας και απευθύνει κάλεσμα στη συγκέντρωση σήμερα στη 1 το μεσημέρι, στην κεντρική είσοδο του Νοσοκομείου.

 Χαρακτηριστικά το σωματείο των γιατρών του Νοσοκομείου Καλαμάτας σημειώνει:

“Με χαρά αντιληφθήκαμε ότι αποφύγαμε τα χειρότερα ! Η έντονη και συντονισμένη αντίδρασή μας, αποτέλεσμα της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μελών του Σωματείου μας και η άμεση ανταπόκριση σχεδόν όλης της πόλης της Καλαμάτας, είχε ως αποτέλεσμα να αποσπάσει την υπόσχεση του υπουργού Υγείας ότι θα τροποποιηθεί η Κ.Υ.Α. και θα παραμείνει το Νοσοκομείο της Καλαμάτας ως Άγονο Α΄.

Ο υπουργός Υγείας έπραξε σωστά που επανεξέτασε το ζήτημά μας καθώς, είναι καθοριστικό για την βιωσιμότητα του Νοσοκομείου της Καλαμάτας. Νιώθουμε συγκινημένοι και περήφανοι από την ανταπόκριση όλων στο κάλεσμά μας, αυτό μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε το δύσκολο ιατρικό έργο μας.

Ευχαριστούμε:  Όλους του πολίτες του νομού που υπέγραψαν το ψήφισμά μας. Όλα τα Σωματεία και τους Συλλόγους του νομού που στάθηκαν δίπλα μας. Όλα τα πολιτικά και θεσμικά πρόσωπα που βοήθησαν με την ξεκάθαρη στάση τους.  Όλα τα Μ.Μ.Ε του νομού που ήταν συνεχώς κοντά μας. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την καθοριστική παρέμβαση του Μητροπολίτη Μεσσηνίας.

Όμως αύριο (σήμερα) Πέμπτη 12/9, στις 13:00 Θα είμαστε στην κεντρική είσοδο του Νοσοκομείου Καλαμάτας και καλούμε τον Μεσσηνιακό λαό και όλους τους πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς του νομού να παραβρεθούν, διότι τα μεγάλα προβλήματα δεν λύθηκαν και συνεχίζουν να είναι εδώ.

Διεκδικούμε: Να προκηρυχθεί άμεσα το σύνολο των κενών οργανικών θέσεων και στα δύο νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας του νομού.

Όλοι μαζί μπορούμε !”.