Κυριακή, 02 Μαρτίου 2014 08:03

Μέσα στα 5 καλύτερα το Νοσοκομείο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Μέσα στα 5 καλύτερα το Νοσοκομείο Καλαμάτας

Σταθερά μεταξύ των 5 καλύτερων νοσοκομείων της χώρας βρίσκεται το Νοσοκομείο Καλαμάτας σύμφωνα με την ετήσια αξιολόγηση (2013) που παρουσιάστηκε από τον υπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη. 

Η κατάταξη αυτή έχει να κάνει με την τεχνική αποδοτικότητα στην κατηγορία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων από 250 έως 400 κλίνες.

Η έρευνα του υπουργείου Υγείας αξιολόγησε την αποδοτικότητα των νοσοκομείων του EΣY κατά το έτος 2013 και στηρίχθηκε στα δεδομένα των λειτουργικών και οικονομικών αναφορών που καταχωρίσθηκαν στο ESY.net. Ως δείκτες αξιολόγησης ελήφθησαν το πόσο ένα νοσοκομείο παράγει τη μέγιστη δυνατή εκροή δεδομένων των εισροών, η διοικητική ικανότητα και το κόστος. Τα νοσηλευτικά ιδρύματα διαχωρίστηκαν σε τέσσερις μεγάλες κατηγορίες με βάση το μέγεθός τους, αλλά και την ομοιότητά τους στην ένταση της χρήσης των πόρων και στο εύρος των υπηρεσιών που παρέχουν.

Στη συνάντηση με τους διοικητές όλης της χώρας ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι με την αξιολόγηση αυτή παρουσιάζεται σε κάθε διοικητή η ακριβής θέση του νοσοκομείου που διοικεί στο σύστημα υγείας και επεσήμανε ότι θα παρακολουθείται η εξέλιξη της πορείας των νοσοκομείων μήνα-μήνα.

Ειδικότερα για το Νοσοκομείο Καλαμάτας έγιναν ενδεικτικά ιδιαίτερα θετικές αναφορές σε διάφορες παραμέτρους, όπως στη μείωση του κόστους υπηρεσιών outsourcing, στην αύξηση των γενοσήμων και στη μεγάλη απορροφητικότητα κοινοτικών πόρων του ΕΣΠΑ.

Ιδιαίτερη αξία έχει όμως η τελική κατάταξη των νοσοκομείων στην κατηγορία των 250-400 κλινών όπου το Νοσοκομείο Καλαμάτας βρίσκεται στην καλύτερη πεντάδα μαζί με τα Νοσοκομεία της Κατερίνης, των Σερρών, της Κέρκυρας και της Νέας Ιωνίας «Κωνσταντοπούλειο».


NEWSLETTER