Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2014 08:08

Ξεκίνησε το ΠΕΔΥ αλλά δεν εξυπηρετεί ασφαλισμένους

Ξεκίνησε το ΠΕΔΥ αλλά δεν  εξυπηρετεί ασφαλισμένους

Ανοιξε χθες η Μονάδα Υγείας ΠΕΔΥ Καλαμάτας (στο πρώην ΙΚΑ), αλλά προς το παρόν δεν θα εξυπηρετεί ασφαλισμένους. Στην είσοδο υπήρχε υπάλληλος ο οποίος εξηγούσε στους ασφαλισμένους ότι δεν έχει ακόμη λειτουργήσει και θα μπορούν να τους εξυπηρετούν από την ερχόμενη εβδομάδα.

Ειδικότερα, μετά από ένα μήνα αναστολής της λειτουργίας του το πολυϊατρείο πρώην ΕΟΠΥΥ παραδόθηκε χθες τυπικά από τον περιφερειακό διευθυντή Ανδρέα Κουτσαντωνάκη στο διευθυντή ΠΕΔΥ (Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας) Καλαμάτας Δημήτρη Καραγλάνη. Επίσης, χθες, 24 γιατροί, οι νοσηλευτές και το διοικητικό προσωπικό παρουσιάστηκαν στη Μονάδα Υγείας Καλαμάτας. Οπως ενημέρωσε την "Ε" ο διευθυντής της μονάδας Καλαμάτας, από τους 46 γιατρούς που στελέχωναν το πολυϊατρείο του ΕΟΠΥΥ, αίτηση για να ενταχθούν στο ΠΕΔΥ κατέθεσαν 24 γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, ενώ στην υπόλοιπη Μεσσηνία κατέθεσαν αιτήσεις 6 γιατροί. Στους νοσηλευτές και το διοικητικό προσωπικό τίποτα δεν άλλαξε και παραμένει ως είχε. Είπε ακόμη ότι η διαφορά με τους γιατρούς στο νέο φορέα πρωτοβάθμιας υγείας είναι ότι θα είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, δηλαδή δεν θα έχουν το δικαίωμα να διατηρούν ιδιωτικό ιατρείο. 

Ετσι, όπως διαπίστωσε και ο κ. Καραγλάνης, οι ειδικότητες δεν καλύπτονται όλες: "Υπάρχουν ελλείψεις σε ιατρικές ειδικότητες, οι οποίες πιστεύω θα καλυφθούν με τις νέες προσλήψεις που θα κάνει το υπουργείο Υγείας".

Πρόσθεσε δε ότι οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η λειτουργία της μονάδας θα ξεκινήσει μέσα στο επόμενο διάστημα "μετά από εντολή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) και θα τους ενημερώσουμε με σχετική ανακοίνωση όταν θα είναι έτοιμη να λειτουργήσει". Εξήγησε ακόμη ότι για να ξεκινήσει η μονάδα τη λειτουργία της θα πρέπει να δοθούν οι απαραίτητες διευκρινίσεις από την 6η ΥΠΕ, σχετικά με τα ωράρια εργασίας των γιατρών, το πώς θα κλείνονται τα ραντεβού και άλλα διαδικαστικά θέματα.

Ν.Κ.