Τετάρτη, 04 Ιουνίου 2014 12:47

Στο ΚΑΤ μεταφέρεται η κοπέλα που τραυματίστηκε από πτώση δένδρου στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την

Στο Νοσοκομείο ΚΑΤ στην Αθήνα διακομίζεται αυτή την ώρα η 15χρονη μαθήτρια, που χθες καταπλακώθηκε από δένδρο που έπεσε στην πλατεία Ελευθερίας, την ώρα που καθόταν σε παγκάκι.

Η άτυχη κοπέλα, που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, έχει κάκωση θώρακα και σπονδυλικής στήλης, ενώ φέρει κατάγματα πλευρών και σπονδύλων. Το άκρως θετικό είναι ότι η ζωή της δεν διατρέχει κάποιο κίνδυνο και οι γιατροί αποφάσισαν τη μεταφορά της στο ΚΑΤ για πληρέστερη νοσηλεία. 

Η 15χρονη την ώρα της πτώσης του δένδρου καθόταν στο παγκάκι, που όπως μπορείτε να δείτε και στην παρακάτω φωτογραφία, καταπλακώθηκε από το δένδρο...

Περισσότερα για το ατύχημα

Από θαύμα γλίτωσε μία νεαρή κοπέλα χθες το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας στην Καλαμάτα όταν ένα τεράστιο σφενδάμι κυριολεκτικά ξεριζώθηκε και έπεσε πάνω της, ενώ αυτή καθόταν σε παγκάκι. Επικράτησε πανικός, καθώς εκείνη την ώρα τόσο στην πλατεία, όσο και στη διπλανή παιδική χαρά βρίσκονταν αρκετά άτομα. Η άτυχη κοπέλα, μαθήτρια γυμνασίου σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Αιτία της πτώσης του δένδρου φέρεται να είναι ο άνεμος, αν και κάτοικοι κατήγγειλαν στην “Ε” ότι εδώ και καιρό είχε ζητηθεί έλεγχος των δένδρων της πλατείας, με αφορμή ακόμα ένα περιστατικό πριν από λίγες εβδομάδες, όπου ευτυχώς τότε δεν συνοδεύτηκε με τραυματισμό.

Μετά το περιστατικό στο σημείο έφθασε γεωπόνος του Δήμου Καλαμάτας για να διαπιστώσει τι ακριβώς προκάλεσε την πτώση και σύμφωνα με πληροφορίες σε πρώτη φάση δεν διαπιστώθηκε το δένδρο να πάσχει από κάποια ασθένεια.