Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2014 21:14

"Επίθεση από επίδοξο κλέφτη δέχθηκε νοσηλευόμενος" σύμφωνα με τον Μαν. Μάκαρη

Γράφτηκε από την
"Επίθεση από επίδοξο κλέφτη δέχθηκε νοσηλευόμενος" σύμφωνα με τον Μαν. Μάκαρη

Επίθεση από άγνωστο που επιχείρησε να τον κλέψει δέχθηκε ένας νοσηλευόμενος στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, μέσα σε θάλαμο νοσηλείας του, τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

 

Στην εξαιρετικά σοβαρή αυτή καταγγελία προβαίνει, με ανακοίνωσή του, ο καρδιολόγος Μανώλης Μάκαρης, πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Μεσσηνίας και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας.

Ο Μ. Μάκαρης υπενθυμίζει τις επανειλημμένες αναφορές της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών σχετικά με την παντελή έλλειψη ασφάλειας για τους νοσηλευόμενους και το προσωπικό του νοσοκομείου, καλεί δε τη διοίκηση του ιδρύματος να προβεί άμεσα στην πρόσληψη μόνιμου προσωπικού φύλαξης.

 

Σημειώνει, χαρακτηριστικά, ο Μ. Μάκαρης στη σχετική ανακοίνωσή του: «Η Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών Μεσσηνίας έχει επανειλημμένως επισημάνει τους κινδύνους που εγκυμονεί, για εργαζόμενους και ασθενείς, η παντελής απουσία φύλαξης του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Δυστυχώς, έως σήμερα, δεν έχουν ληφθεί μέτρα. Ετσι, στην σωρεία περιστατικών κλοπών και καταστροφών που έχουν σημειωθεί έως σήμερα, δυστυχώς προστέθηκε, τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, η επίθεση που δέχτηκε νοσηλευόμενος ασθενής, από άγνωστο άντρα, με σκοπό την κλοπή, μέσα σε θάλαμο νοσηλείας. Επίθεση που καταδεικνύει ότι το πρόβλημα εντείνεται, με περιστατικά τα οποία πλέον θέτουν σε κίνδυνο την ζωή ανθρώπων και μάλιστα ασθενών. Ολοι εμείς οι νοσοκομειακοί γιατροί που εργαζόμαστε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, ζητάμε την άμεση λήψη μέτρων και την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού ασφαλείας, το οποίο θα είναι υπεύθυνο για την αυστηρή τήρηση του επισκεπτηρίου, αλλά και την τήρηση της τάξεως σε όλο το νοσοκομείο».


NEWSLETTER