Δευτέρα, 06 Οκτωβρίου 2014 19:54

Διήμερο για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού στην Αρεόπολη

Διήμερο για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού στην Αρεόπολη

Διήμερο πρόληψης και ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού διοργανώνεται την Παρασκευή 10 και το Σάββατο 11 Οκτωβρίου στο Κέντρο Υγείας Αρεόπολης.

 

 

Αναγνωρίζοντας το όφελος προς το κοινωνικό σύνολο και την εντυπωσιακή ανταπόκριση ασθενών και μη κατά την προηγούμενη εκδήλωση, κλιμάκιο καταξιωμένων ιατρών θα πραγματοποιηθούν δωρεάν εξετάσεις (υπερηχογράφημα μαστών, ψηλάφηση μαστικού αδένα), με στόχο την αφύπνιση και ενημέρωση όλων των κατοίκων της περιοχής τις παραπάνω ημέρες από τις 8:30 το πρωί έως και τις 3:30 το μεσημέρι.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης σε συνεργασία με την Επιστημονική Μαστολογική Εταιρία–Ίαση–Στήριξη «Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.» υπό την αιγίδα του Δήμου Ανατολικής Μάνης.

Σε σχετική ανακοίνωση μάλιστα σημειώνεται:

"Ο καρκίνος του μαστού παραμένει ο πιο συχνός καρκίνος στις γυναίκες παγκοσμίως. Η πρόοδος των επιστημονικών μεθόδων μας βοηθάει πια να τον αντιμετωπίσουμε με μεγάλη επιτυχία. Το μυστικό όμως είναι πάντα ότι, όσο νωρίτερα διαγνωστεί, τόσο αποτελεσματικότερες είναι οι θεραπείες μας".