Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2014 10:02

Χώρος για το ΕΚΑΒ στο παλιό στρατόπεδο

Χώρος για το ΕΚΑΒ στο παλιό στρατόπεδο

Χώρο στο ΕΚΑΒ για να στεγαστεί μέσα στην πόλη παραχώρησε ο Δήμος Καλαμάτας στο Ανατολικό Κέντρο.

Με τη λειτουργία του σταθμού του ΕΚΑΒ στην Καλαμάτα, τα ασθενοφόρα θα σπεύδουν πολύ πιο γρήγορα για την παροχή πρώτων βοηθειών στους πολίτες που έχουν ανάγκη, καθώς η πλειοψηφία των περιστατικών στη Μεσσηνία εκδηλώνεται μέσα στην Καλαμάτα.
Ο σταθμός του ΕΚΑΒ θα στεγαστεί σε δημοτικό κτήριο στο Ανατολικό Κέντρο (πρώην στρατόπεδο), εκεί που ήταν το περιφερειακό ιατρείο του ΙΚΑ. Ο περιβάλλων χώρος εκτιμάται πως είναι αρκετός για τη στάθμευση των ασθενοφόρων.
Τη σύμβαση παραχώρησης υπέγραψαν χθες στο Δημαρχείο, ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας και ο περιφερειακός διευθυντής του ΕΚΑΒ (με έδρα την Τρίπολη) Σταμάτης Μπακόπουλος.
«Θέλουμε να είμαστε στην Καλαμάτα, γιατί το 80% των περιστατικών είναι μέσα στην πόλη», παρατήρησε ο υπεύθυνος του ΕΚΑΒ στη Μεσσηνία Γιάννης Καρβέλας.
Ο κ. Μπακόπουλος επεσήμανε πως «θα είναι πιο κοντά στην παραλία, που έχουμε τα πιο πολλά περιστατικά το καλοκαίρι».
Οι υπεύθυνοι του ΕΚΑΒ ζήτησαν από το δήμαρχο να τοποθετηθεί στον περιβάλλοντα χώρο ένα στέγαστρο και να φωτιστεί η ευρύτερη περιοχή.
Ο κ. Νίκας διαβεβαίωσε ότι θα φωτιστεί η περιοχή με 3 - 4 πυλώνες και πως ο δήμος θα συνδράμει σε ό,τι του ζητηθεί, για να έρθει όσο το δυνατόν πιο σύντομα στην πόλη το ΕΚΑΒ. «Εκεί λύνεται το πρόβλημά σας για πάντα. Θα είστε στα περιστατικά σε 5 λεπτά και όχι σε ένα τέταρτο, που κάνετε σήμερα», παρατήρησε ο δήμαρχος,
Στη συνάντηση της υπογραφής της σύμβασης παρέστη και ο υπεύθυνος των οικονομικών και του Γραφείου Κίνησης του περιφερειακού ΕΚΑΒ, Χαράλαμπος Γιαννόπουλος.