Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2015 18:02

Ιατρική ημερίδα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Ιατρική ημερίδα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

«Καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση: μάθε και εσύ να σώζεις μια ζωή» είναι το θέμα της ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Καλαμάτας την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου, στις 11 το πρωί.

Η ημερίδα διοργανώνεται από το Τμήμα Νοσηλευτικής της Σχολής Επιστημών Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «Εκπαίδευση και πιστοποίηση ανανηπτών στη βασική Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση και ενημέρωση - ευαισθητοποίηση πληθυσμού» το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και Εθνικούς Πόρους.
Οπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, «ο συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν, τόσο για το πρόγραμμα και τις δράσεις του, όσο και για την αναγκαιότητα απόκτησης γνώσεων παροχής πρώτων βοηθειών και ειδικότερα για την χρησιμότητα των γνώσεων γύρω από τις τεχνικές Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης.
Σκοπός του προγράμματος είναι η πιστοποιημένη εκπαίδευση στη Βασική Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση επαγγελματιών υγείας, μαθητών, φοιτητών, εκπαιδευτικών και δημοτικών υπαλλήλων, προκειμένου να καταστούν ικανοί να αντεπεξέλθουν επαρκώς σε περιπτώσεις καρδιακής ανακοπής, η δημιουργία μητρώου πιστοποιημένων ανανηπτών, η παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού και η ενημέρωση - ευαισθητοποίηση του ευρέως κοινού για τη χρησιμότητα των γνώσεων γύρω από τις τεχνικές Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης».
Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του προγράμματος (www.basiclifesupport.gr) στο Διαδίκτυο.


NEWSLETTER