Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015 08:29

Iατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας: Γρίπη είναι, θα περάσει

Γράφτηκε από την
Iατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας: Γρίπη είναι, θα περάσει

Αυξημένα είναι τα κρούσματα της γρίπης και στο Νομό Μεσσηνίας, όπως ενημερώνει ο τοπικός Ιατρικός Σύλλογος τους γιατρούς-μέλη του: Σε ενημερωτικό e-mail με την υπογραφή του προέδρου Μιχάλη Μιχαήλ και του γενικού γραμματέα Γιώργου Πανομήτρου, οι γιατροί καλούνται «να είναι σε ετοιμότητα για πιθανή και έγκαιρη έναρξη αντι-ιικής αγωγής».

Ο Μ. Μιχαήλ πάντως, μιλώντας στην "Ε", είναι καθησυχαστικός - καθώς όπως λέει: «Εχουμε την αναμενόμενη αύξηση, γιατί ξέρουμε ότι από τέλη Ιανουαρίου μέχρι μέσα Φεβρουαρίου είναι η περίοδος που αυξάνονται τα κρούσματα της γρίπης. Ελπίζουμε ότι είμαστε στο μάξιμουμ και σιγά σιγά θα υποχωρήσουν τα κρούσματα».
Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου διαβεβαιώνει ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια τρομακτική αύξηση και πως τα περιστατικά είναι σε απόλυτο έλεγχο. Συμβουλεύει ωστόσο, όσοι έχουν εμβολιαστεί πολύ νωρίς, γύρω στο Σεπτέμβρη - Οκτώβρη, να επαναλάβουν τον εμβολιασμό γιατί ο μεταλλαγμένος ιός γρίπης Η2Ν3, δεν συμπεριλαμβανόταν στο εμβόλιο.
Πιο αναλυτικά, ο κ. Μιχαήλ σημειώνει πως έχουμε αύξηση των κρουσμάτων του νέου τύπου του μεταλλαγμένου ιού «όπως είναι αναμενόμενο αυτή την εποχή, γιατί ξέρουμε ότι έπεσαν οι θερμοκρασίες και περιμέναμε τη μεγαλύτερη αύξηση γύρω στα τέλη Ιανουαρίου - αρχές Φεβρουαρίου». Και προσθέτει πως «ελπίζουμε σιγά  σιγά ότι θα υποχωρήσει η επιδημία». Επισημαίνει πως ευτυχώς «δεν έχουμε τα θύματα που είχαμε προηγούμενες χρονιές, που δεν είχε γίνει και σωστός εμβολιασμός. Υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα 18 ή 19 νεκροί μέχρι τώρα από επιπλοκές, γιατί αντιμετώπιζαν διάφορα προβλήματα υγείας. Αν συγκρίνουμε με τους 150-160 που είχαμε πέρυσι, είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα».
Βέβαια όπως προσθέτει ο κ. Μιχαήλ, επιθυμία των γιατρών είναι να μην υπάρχει κανένα κρούσμα και κανένα θύμα από τη γρίπη - «αλλά δεν μπορούμε να το επιτύχουμε πάντα. Και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας έχουμε μια μικρή έξαρση: Είναι κρούσματα που έχουν πνευμονία από αυτό τον ιό και έχουν νοσηλευτεί χωρίς να έχουμε καμία σοβαρή επιπλοκή, τουλάχιστον μέχρι στιγμής». Κλείνοντας, ο πρόεδρος του ΙΣΜ επισημαίνει ότι δεν χρειάστηκε κανένα από αυτά τα περιστατικά να νοσηλευτεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), ενώ ένα μάλιστα νοσηλεύεται τώρα σε κλινική του νοσοκομείου σε πολύ καλή κατάσταση.

Ν.Κ.


NEWSLETTER