Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2015 16:11

2 μικροβιολόγοι στο ΠΕΔΥ Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
2 μικροβιολόγοι στο ΠΕΔΥ Καλαμάτας

Με δύο μικροβιολόγους ενισχύθηκε η μονάδα υγείας ΠΕΔΥ Καλαμάτας. Βέβαια το μικροβιολογικό εργαστήριο δεν λειτουργεί ακόμα, καθώς χρειάζεται χρόνος για να οργανωθεί. Η "Ε" επικοινώνησε με τον υπεύθυνο της μονάδας Δημήτρη Καραγλάνη, ο οποίος επιβεβαίωσε την πρόσληψη των δύο μικροβιολόγων Ελένης Βαρδάκη και Μαρίας Δράκου.

Στην ερώτηση πότε θα αρχίσει το μικροβιολογικό εργαστήριο να εξυπηρετεί τους ασφαλισμένους, απάντησε πως θα βγει σχετική ανακοίνωση. 

Θυμίζουμε ότι μετά το κλείσιμο των δομών υγείας του ΕΟΠΥΥ και την επαναλειτουργία τους ως ΠΕΔΥ, η μονάδα της Καλαμάτας λειτουργεί με σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό και ειδικευμένο προσωπικό.

Σύμφωνα λοιπόν με στοιχεία από το ρεπορτάζ, στο ΠΕΔΥ Καλαμάτας υπηρετούν τώρα 19 γιατροί, ενώ ήταν 46 πριν τη διάλυση του ΕΟΠΥΥ. Επίσης, δεν γίνονται εργαστηριακές εξετάσεις και δεν λειτουργεί ούτε το ακτινολογικό εργαστήριο γιατί δεν υπάρχει γιατρός ακτινολόγος. Γενικότερα από τη μονάδα λείπουν βασικές ειδικότητες, όπως νευρολόγος, ενδοκρινολόγος, οφθαλμίατρος, ωτορινολαρυγγολόγος, κυτταρολόγος, γαστρεντερολόγος και αιματολόγος. Αποτέλεσμα των παραπάνω ελλείψεων είναι ο κόσμος να συσσωρεύεται στα εξωτερικά ιατρεία και τα Επείγοντα του Νοσοκομείου Καλαμάτας επιβαρύνοντας τη λειτουργία του, όπως επανειλημμένα έχει επισημάνει και ο πρόεδρος του Σωματείου Ειδικευμένων Γιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας Μανώλης Μάκαρης.   

Ν.Κ. 


NEWSLETTER