Σάββατο, 20 Ιουνίου 2015 14:21

Η Ιατρική Εταιρεία για την εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας

Η Ιατρική Εταιρεία για την εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας

Ως Ιατρική Εταιρεία Μεσσηνίας, έχοντας ως στόχο την επιστημονική προαγωγή της γνώσης και την προάσπιση του δικαιώματος συμμετοχής σε οποιοδήποτε πρόγραμμα προληπτικής - εφαρμοσμένης Ιατρικής, που οργανώνεται από επίσημους πανεπιστημιακούς φορείς, όλων των πολιτών της Μεσσηνίας, είμαστε υποχρεωμένοι να συμμετάσχουμε ως αρωγοί και υποστηρικτές.

Η υποχρέωσή μας περιορίζεται στον έλεγχο της αξιοπιστίας και της αναγκαιότητας πραγματοποίησης μιας επιστημονικής εκδήλωσης που λαμβάνει χώρα στην περιοχή της Μεσσηνίας και σε καμία περίπτωση δεν έχουμε αρμοδιότητα ελέγχου διαδικασιών προσέγγισης, διαφήμισης, διαλογής των ομάδων που θα συμμετάσχουν, θεωρώντας εκ προοιμίου δεδομένο ότι αυτοί θα πρέπει να διέπονται από τους κανόνες Ιατρικής και ηθικής δεοντολογίας. Είναι απρεπές και ανοίκειο να χρησιμοποιούνται εκδηλώσεις που αφορούν την πρόληψη και μάλιστα για ένα θέμα τόσο ευαίσθητο όπως το θέμα του καρκίνου για μικροπολιτική απ’ όλες τις πλευρές.

Κλείνοντας, εύχομαι σε τούτο τον τόπο κάποια στιγμή να λειτουργήσουμε πρώτα ενδοσκοπώντας ο καθένας τον εαυτό του, βελτιώνοντάς τον και όχι προσπαθώντας να βελτιώσουμε το διπλανό μας.

Αικατερίνη Λαμπροπούλου

 

Αναισθησιολόγος - πρόεδρος της ΙΕΜΕΣ