Τετάρτη, 01 Ιουλίου 2015 15:40

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αρκαδίας καλεί τα μέλη του να εξετάζουν δωρεάν τους ασθενείς

 

Τα μέλη του προτρέπει ο Ιατρικός Σύλλογος Αρκαδίας, με αίσθημα αλληλεγγύης να εξετάζουν χωρίς να λαμβάνουν αμοιβή όσους είναι αδύναμοι οικονομικά και παράλληλα με αίσθημα ευθύνης να μην υπερσυνταγογραφούν φάρμακα που ζητούν ασθενείς για λόγους ανασφάλειας.

 

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αρκαδίας, επισημαίνει ότι, «λόγω σοβαρής κατάστασης που διαμορφώνεται στη χώρα μας και την διαμορφούμενη αδυναμία των πολιτών να καλύψουν τις βασικές ανάγκες τους, λόγω αποστέρησής τους από την δυνατότητα πρόσβασης σε χρηματοδότησή τους από τις Τράπεζες, συστήνουμε στα μέλη μας στον Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα, να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια εξυπηρέτησης των πασχόντων συνανθρώπων μας, περιορίζοντας στο ελάχιστο τις δυσλειτουργίες που μπορεί να προκύψουν στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας».

Επιπλέον υπογραμμίζει, «καλούμε όλα τα μέλη μας να συνταγογραφούν και να εκδίδουν παραπεμπτικά εξετάσεων με τον επιστημονικό τρόπο που αρμόζει, αρνούμενοι να υποκύψουν σε πιέσεις, λόγω ανασφάλειας, ασφαλισμένων για προμήθεια φαρμάκων με σκοπό την αποθήκευσή τους. Κανείς ασθενής δεν πρέπει να μείνει χωρίς θεραπεία και κανείς ασφαλισμένος χωρίς ιατρική κάλυψη. Γι' αυτό τον λόγο επί πλέον συστήνουμε στους ελεύθερους επαγγελματίες ιατρούς μέλη μας, να εξετάζουν χωρίς να λαμβάνουν αμοιβή από όσους είναι αδύναμοι οικονομικά και έχουν ανάγκη ιατρικής περίθαλψης, εκδίδοντας μηδενική απόδειξη τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015».

ΑΠΕ-ΜΠΕ