Τρίτη, 22 Μαρτίου 2016 14:11

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας για την συνταγογράφηση 

Γράφτηκε από την
Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας για την συνταγογράφηση 

Με ανακοίνωσή του ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας καλεί τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να αναθεωρήσει τον αποκλεισμό των οδοντιάτρων του Δημοσίου από τη συνταγογράφηση διαγνωστικών και παρακλινικών εξετάσεων.

Ο ΕΟΠΥΥ αποφάσισε «να αποκλείσει εντελώς τους οδοντιάτρους των νοσοκομείων του ΕΣΥ και των μονάδων Υγείας του ΠΕΔΥ σε όλη τη χώρα από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση  χαμηλού κόστους διαγνωστικών και παρακλινικών εξετάσεων». Ο αποκλεισμός αυτός «που αποτελεί εφαρμογή υπουργικών αποφάσεων της προηγούμενης κυβέρνησης (ΦΕΚ 2243 Β’/18-8-2014 και 35 Β’/14-1-2015) και έχει σαν στόχο τον περιορισμό των δαπανών του ΕΟΠΥΥ, συνιστά παρεμπόδιση άσκησης του ιατρικού λειτουργήματος των οδοντιάτρων που εργάζονται στις μονάδες υγείας του ΠΕΔΥ και στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ που δε θα μπορούν πλέον να γράψουν στους ασθενείς τους ούτε μία ακτινογραφία, ούτε μια απλή εξέταση αίματος», αναφέρεται χαρακτηριστικά. Σημειώνεται δε, ότι «στην άσκηση του λειτουργήματός τους, οι οδοντίατροι των Νοσοκομείων αλλά και των μονάδων Υγείας του ΠΕΔΥ είναι απαραίτητο καθημερινά να ζητήσουν εξετάσεις από τους ασθενείς που πρόκειται να αντιμετωπίσουν είτε μία τοπική ή και γενική αναισθησία στο οδοντιατρείο ή στο χειρουργείο ή να εξετάσουν και να διαγνώσουν παθήσεις του στόματος και των γνάθων».

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας μετά την εξέλιξη αυτή «εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την ως άνω απόφαση της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ, η οποία υπογραμμίζει με τον πλέον οδυνηρό τρόπο το γεγονός ότι η δημόσια πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια οδοντιατρική περίθαλψη στη χώρα μας παραμένει εντελώς περιθωριακή». 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER