Τρίτη, 19 Απριλίου 2016 08:40

Παιδιατρικό ιατρείο στα Επείγοντα Περιστατικά του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Παιδιατρικό ιατρείο στα Επείγοντα Περιστατικά του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Παιδιατρικό ιατρείο λειτουργεί πλέον στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Πρόκειται για έναν νέο ανεξάρτητο χώρο, προσαρμοσμένο αρχιτεκτονικά και αισθητικά στην παιδική ηλικία. Με το παιδιατρικό ιατρείο ολοκληρώνεται ο λειτουργικός ανασχεδιασμός στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Νοσοκομείου.

Λειτουργεί σε χώρο ανεξάρτητο από τα υπόλοιπα ιατρεία του ΤΕΠ και όπως δήλωσε και ο διοικητής του Νοσοκομείου Μεσσηνίας Γιώργος Μπέζος: «Λύνουμε ένα σημαντικό πρόβλημα που έρχεται από πολύ παλιά στο νοσοκομείο μας. Χρόνια τώρα ήμασταν υποχρεωμένοι να εξετάζουμε τις παιδικές ηλικίες προσερχόμενες στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, στον ίδιο και ενιαίο χώρο που βρίσκονται και τα άλλα ιατρεία, χειρουργικό και παθολογικό». Μια εικόνα που ωστόσο «επηρέαζε αρνητικά την ψυχολογία και τη διάθεση των παιδιών. Η δημιουργία του νέου σύγχρονου και ξεχωριστού χωροταξικά παιδιατρικού ιατρείου έρχεται βασικά να εξυπηρετήσει αυτό το σκοπό. Την εξέταση των παιδικών ηλικιών σε ένα χώρο άνετο, αξιοπρεπή και κατάλληλα διαμορφωμένο για τις παιδικές ηλικίες».

Καταλήγοντας ο κ. Μπέζος ευχαρίστησε «θερμά όλους τους συνεργάτες μου για την συμβολή τους, όπως επίσης και τον συμπατριώτη μας Κωνσταντίνο Λούζη «Skitsofrenis» για την εθελοντική του προσφορά στη δημιουργία αυτής της όμορφης από καλλιτεχνικής και αισθητικής πλευράς εικόνας».