Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017 08:39

Μεσσηνία: Αιτήσεις ελαιοκαλλιεργητών για εκπαίδευση στην Ιταλία 

 

Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου λήγει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής για το δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε  ελαιοκαλλιεργητές από την περιοχή της Τριφυλίας και θα υλοποιηθεί στην Ιταλία από το Κέντρο "Δήμητρα" Κυπαρισσίας.

Το πρόγραμμα θα διαρκέσει δύο εβδομάδες, από τις 22 Φεβρουαρίου έως τις 8 Μαρτίου και σ' αυτό θα συμμετάσχουν συνολικά 14 ελαιοπαραγωγοί από την ευρύτερη περιοχή της Τριφυλίας, οι οποίοι  θα ταξιδέψουν στην Πεσκάρα της Ιταλίας μέσω του προγράμματος "Erasmus+". Το πρόγραμμα κατάρτισης περιλαμβάνει επισκέψεις σε ελαιοτριβεία, αγρούς και μονάδες τυποποίησης, ιδιωτικούς και συνεταιριστικούς.  

Οι αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές καθημερινά από τις 9 π.μ. έως τη 1 μ.μ. στις εγκαταστάσεις του Κέντρου "Δήμητρα" Κυπαρισσίας. Δικαιούχοι είναι ελαιοπαραγωγοί από την περιοχή της Τριφυλίας, ηλικίας έως 40 ετών. Επιθυμητή είναι η γνώση αγγλικών, ενώ οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου ή διαβατήριο σε ισχύ.

Οπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, κατά τη διαδικασία επιλογής θα γίνει προσπάθεια να εκπροσωπηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες γεωγραφικές περιοχές της Τριφυλίας. 

Οι παραγωγοί πρέπει να συμπληρώσουν το ειδικό έντυπο της αίτησης στα γραφεία του Κέντρου. Μαζί τους θα πρέπει να έχουν τα εξής δικαιολογητικά:

Φωτοτυπία του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας. Αντίγραφο δήλωσης ΟΣΔΕ από όπου θα προκύπτει ότι είναι ελαιοκαλλιεργητές. Υπεύθυνη δήλωση (την συμπληρώνουν στα γραφεία).

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στον προϊστάμενο του Κέντρου "Δήμητρα" Κυπαρισσίας Γεώργιο Τσουμάνη, στα τηλέφωνα 27610 22116, 6934-796092. 

Κ.Μπ.