Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017 08:32

2.500 τόνοι αγγούρια από την Τριφυλία στο εξωτερικό 

2.500 τόνοι αγγούρια από την Τριφυλία στο εξωτερικό 

 

Στους 2.500 τόνους έχουν φτάσεις οι εξαγωγές αγγουριών από την περιοχή της Τριφυλίας, σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας, με την συγκομιδή να έχει φτάσει περίπου στο μέσο της. 

Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν με βάση τις αναγγελίες εξαγωγών που έχουν γίνει από τους εξαγωγικούς φορείς της περιοχής που είναι συνεταιρισμοί, ομάδες παραγωγών αλλά και μεμονωμένοι παραγωγοί. Η κύρια κατεύθυνσή τους είναι η αγορά της Βουλγαρίας και ακολουθούν η Ρουμανία, η Τσεχία και η Ουγγαρία.

Στην περιοχή υπολογίζεται ότι καλλιεργούνται περίπου 1.000 στρέμματα αγγουριών και η εκτιμώμενη παραγωγή θα φτάσει τους 20.000 τόνους, ενώ μέχρι τώρα έχει συγκομιστεί περίπου το 50-55%. 

Οι εξαγωγές -με τα μέχρι τώρα δεδομένα- είναι αυξημένες σε σχέση με τα περσινά στοιχεία και φαίνεται ότι υπάρχει ζήτηση για το προϊόν της περιοχής που χαρακτηρίζεται από την πολύ καλή ποιότητα.

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες, πλέον σε πλήρη εξέλιξη είναι και η συγκομιδή ντομάτας στην περιοχή για την οποία υπάρχει αυξημένη ζήτηση καθώς οι παραγωγοί της περιοχής κατάφεραν να φέρουν σε πέρας μια καλλιέργεια χωρίς βακτηριολογικά προβλήματα που παρατηρήθηκαν σε άλλες περιοχές της χώρας.

Κ.Μπ.