Τετάρτη, 04 Ιουλίου 2018 10:22

Πιέζει το Ελεγκτικό για να προλάβουν το δάκο!

Γράφτηκε από τον
Πιέζει το Ελεγκτικό για να προλάβουν το δάκο!

 

Το Ελεγκτικό Συνέδριο, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, επέσπευσε για αυτονόητους λόγους τον έλεγχο των συμβάσεων δακοκτονίας - και έτσι δεν θα χρειαστεί νομοθετική τροπολογία για την έναρξη των ψεκασμών.

Ουσιαστικά μάλιστα ο έλεγχος έχει ολοκληρωθεί, καθώς το Ελεγκτικό Συνέδριο έχει προτείνει μικρές τροποποιήσεις προκειμένου να δώσει και τυπικά το "πράσινο φως" για την υπογραφή των συμβάσεων. Ετσι η σχετική διαδικασία, αν δεν υπάρξει σημαντική καθυστέρηση από τις περιφερειακές υπηρεσίες, ίσως να ολοκληρωθεί και εντός της εβδομάδας.

Προφανώς λοιπόν, η εντολή που έδωσε προχθές ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης για επίσπευση της διαδικασίας αφορά τις τροποποιήσεις που έχει ήδη προτείνει το Ελεγκτικό Συνέδριο. Ομως ο κ. Τατούλης δεν ανέφερε τίποτα σχετικό, υποβαθμίζοντας τα πρωτοφανή αντανακλαστικά που επέδειξε το Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο έλεγξε κατά προτεραιότητα το διαγωνισμό ώστε να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό η δακοκτονία. Ετσι κι αλλιώς η πάγια τακτική του περιφερειάρχη είναι το να πιστώνει στον εαυτό του οτιδήποτε... κινείται, δηλώνοντας πως επιτυγχάνεται «κατόπιν ενεργειών του».

Την ίδια ώρα, κυβερνητικές πηγές παραδέχονται ότι έχει καθυστερήσει η αλλαγή του θεσμικού πλαισίου των διαγωνισμών για τη δακοκτονία - και τονίζουν ότι θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να αλλάξει ο νόμος, με στόχο οι μειοδότες να ανακηρύσσονται πολλούς μήνες πριν από την έναρξη των ψεκασμών.

Θ.Λ.


NEWSLETTER