Τρίτη, 02 Οκτωβρίου 2018 08:08

Ο “Ζορμπάς” τίναξε τις μαυροελιές στην Τριφυλία

Γράφτηκε από τον
Ο “Ζορμπάς” τίναξε τις μαυροελιές στην Τριφυλία

Στις μαυροελιές εντοπίζονται οι μεγαλύτερες ζημιές στην περιοχή της Τριφυλίας από το πέρασμα της κακοκαιρίες  σε πόλη τη ζώνη καλλιέργειας της καθώς ήταν πιο κοντά στο στάδιο της ωρίμανσης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε σχετικό έγγραφο της Ομάδας Παραγωγών «Νηλέας» προς τον ΕΛΓΑ από τον οποίο ζητούν την άμεση εκτίμηση των ζημιών από κλιμάκια της υπηρεσίας , σημειώνουν ότι σε ορισμένες περιοχές το ποσοστό της ζημιάς φτάνει το 100%.

Από την πλευρά της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας ο Διευθυντής της Αντώνης Παρασκευόπουλος μας επισήμανε ότι οι ζημιές στις μαυροελιές είναι πολύ μεγάλες σε όλη τη ζώνη καλλιέργειας της από τους Χριστιάνους μέχρι το Κορυφάσιο. Από εκεί και πέρα ζημιές υπάρχουν και στην κορωνεϊκη ποικιλία σε όλη την Τριφυλία οι οποίες διαφοροποιούνται από περιοχή σε περιοχή ως προς το μέγεθος τους. Επίσης έχουν καταγραφεί ζημιές σε υπαίθριες καλλιέργειες όπως κολοκύθια , μελιτζάνες και πιπεριές. Ενώ ζημιές προκλήθηκαν και σε ορισμένα θερμοκήπια κυρίως στα πλαστικά κάλυψης τους

Σημείωσε ότι ήδη έχει υπάρξει επικοινωνία με τον ΕΛΓΑ και ενημέρωση του για την κατάσταση στην περιοχή.

Κ.Μπ.


NEWSLETTER